22.1.16

Σταματήστε να τρώτε αυτό το φαγητό ΑΜΕΣΩΣ! Προκαλεί 4 τύπους καρκίνου!


Σίγουρα έχετε ακούσει και εσείς πολλές την φράση ότι “καλύτερα να μην ξέρεις από τι φτιάχνεται”...

το κρέας στα λουκάνικα που καταναλώνουμε μαζικά, κυρίως σε αυτά τα οποία μας σερβίρουν ως χοτ-ντογκ.

  Για τους Αμερικάνους είναι το πιο δημοφιλή φαγητό καθώς όλοι ξέρουμε πως το γρήγορο φαγητό, είναι τρόπος ζωής για αυτούς και όχι μόνο. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμου Υγείας (ΠΟΥ), υποδηλώνει ότι όλα τα επεξεργασμένα κρέατα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρέας.

  Τα Χοτ-ντογκ περιέχουν ένα μίγμα χοιρινού, βοδινού και κοτόπουλου. Κατά την παραγωγή τους, τα εργοστάσια χρησιμοποιούν περισσεύματα από μπριζόλες χοιρινές και «βρώσιμα« σφαγμένα υποπροϊόντα, όπως τα πόδια τα κεφάλια των ζώων, ο λιπώδης ιστός και δέρματα.

  Κατά τη διαδικασία, όλα τα συστατικά αναμιγνύονται μαζί. Το μίγμα ενισχύεται με πολλά πρόσθετα, όπως κορεσμένο, σιρόπι καλαμποκιού, νιτρικά, μεγάλες ποσότητες αλατιού, και άλλες χημικές ουσίες, από τις οποίες οι περισσότρες έχουν συσχετιστεί με τον καρκίνο.

  Θεσμοί όπως η Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική κατάταξη των κινδύνων των χοτ-ντογκ στο ίδιο επίπεδο με εκείνα του καπνίσματος.

  Νιτρικά και νιτρώδη άλατα είναι τα πιο επιβλαβή πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των χοτ-ντογκ. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, οι δύο προαναφερθέντα πρόσθετα δεσμεύονται με αμίνες σε υψηλή θερμότητα, η οποία οδηγεί σε νιτροζαμίνες.

  Οι νιτροζαμίνες έχουν συνδεθεί άμεσα με διάφορους τύπους καρκίνου: -Καρκίνο της ουροδόχου κύστης -Καρκίνο του παχέος εντέρου -Καρκίνος του στομάχου -Καρκίνος στο πάγκρεας Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας εκείνοι που καταναλώνουν ένα Χοτ-ντογκ ένα ημέρα, έχουν 21% υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου.

  Η πικρή αλήθεια είναι ότι ακόμη και οργανικά χοτ-ντογκ έχουν νιτρώδη, τα οποία συχνά είναι ακόμη υψηλότερα σε περιεκτικότητα από ότι τα παραδοσιακά hot dogs. Ξανασκεφτείτε το την επόμενη τι θα φάτε και απο που.

 aetos-grevena.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook