12.1.16

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ! Ρωσία: «Η Ελπίδα χάθηκε από την Ελλάδα»



Μόνο με κολακευτικά λόγια δεν μιλάει για την ελληνική κυβέρνηση το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ στον...
απολογισμό του 2015 για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Τσίπρα.


"Οι ελπίδες για μια θετική αλλαγή με την άφιξη μιας νέας, αριστερής κυβέρνησης και διέξοδος από την κρίση δεν υλοποιήθηκαν", σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα."Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), που τον Ιανουάριο του 2015, κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με τα συνθήματα «η ελπίδα έρχεται» και «Η Ελλάδα και η Ευρώπη αλλάζουν," δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες".

Την ίδα ώρα τονίζεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις για να θέσει τέλος στο μνημόνιο με τους πιστωτές σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα υποχρεούται να ακολουθήσει μια πολιτική λιτότητας. Επιπλέον, αναγνωρίζεται ότι στο προσκήνιο έρχεται δυναμικά η αυξημένη ηλικία συνταξιοδότησης και η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των φόρων και η μείωση των μισθών, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί οφειλέτες ενδέχεται να χάσουν το σύνολο της ιδιοκτησίας τους. Στη διάρκεια του νέου έτους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποβάλει στο κοινοβούλιο προς ψήφιση νέα νομοσχέδια τα οποία απαιτούν οι δανειστές.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι υπογράμμισαν επίσης ότι παρά τις γιορτές, η διάθεση ανάμεσα στους Έλληνες αυτή τη χρονιά δεν ήταν γιορτινή. Η χώρα έκλεισε την όγδοη χρονιά σε βαθιά οικονομική κρίση, και πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι ήταν η πιο δύσκολη στην ιστορία.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος γίνεται επίκληση έρευνας σύμφωνα με την οποία το κοινωνιολογικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωβαρόμετρο», δηλώνει ότι στην Ελλάδα το 97% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ως «κακή» και το 70% πιστεύουν ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα είναι χειρότερη. Το πρακτορείο παρακολουθεί με έκπληξη ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα της άνοιξης ο αριθμός εκείνων που δεν πιστεύουν στις προοπτικές της οικονομίας, αυξήθηκε κατά 24%. Την ίδια στιγμή το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση (28% περισσότερο από ό, τι την άνοιξη του 2015),ενώ καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Ελλάδας δεν έχει το 82% των ερωτηθέντων. Το 81% δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ellada-russia.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook