16.2.16

Να γιατί βιάζονται να τελειώσουν τη διαπραγμάτευση...

 
Ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια...Πρόκειται για τα τρία "κλειδιά" της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης που εφόσον έχουν αίσιο τέλος θα ξεκλειδώσουν...
το ζήτημα της απομείωσης του χρέους.
Αν το email Χαρδούβελη ήταν ένα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών-Ουάσιγκτον, όπως και τα laptops των...
αρμόδιων υπουργών με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται πάντα στην Αθήνα, έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά τα τελευταία 24ωρα σε μια μάχη με το χρόνο.

Όλες οι πλευρές θέλουν να ξεμπερδεύουν μια ώρα νωρίτερα και πραγματικά το timing λόγω γεωπολιτικών εντάσεων εξαιτίας του πολέμου στην Συρία και του προσφυγικού ρεύματος που γεννά, φαίνεται να δημιουργούν συνθήκες ευνοϊκές για το ελληνικό ζήτημα, όσον αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών, γιατί επί της ουσίας οι τελικές αποφάσεις μπορεί να είναι πιο επώδυνες από εκείνες της κυβέρνησης.

Αυτές τις ημέρες πάντως κυριαρχεί η αγγλική γλώσσα στον προφορικό λόγο και τα ελληνικά στον γραπτό, με τα αρμόδια υπουργεία και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών να έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να συνταχθούν οι διατάξεις της συμφωνίας για τα τρία "κλειδιά" της διαπραγμάτευσης με στόχο την άλλη βδομάδα με την άφιξη των επικεφαλής των δανειστών να πέσουν και οι τελικές υπογραφές!

Αν συμβεί αυτό, με βάση το αισιόδοξο σενάριο, τότε ενδεχομένως πριν από το Eurogroup της 7ης Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, με βάση τη διαδικασία του επείγοντος μπορεί και του κατεπείγοντος, όπως συμβαίνει άλλωστε σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια.

Το Μέγαρο Μαξίμου καίγεται αν είναι δυνατόν όλα τα μέτωπα να κλείσουν σίγουρα πριν από το Πάσχα, ώστε να λυθούν τα χέρια της σε επίπεδο πολιτικών και θεσμικών κινήσεων με στόχο από καλοκαίρι να λειάνει τις γωνίες και να εξωραϊσει την εικόνα της και την δημοτικότητα της και ιδίως εκείνης του πρωθυπουργού, καθώς με βάση τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο και αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν ραγδαία πτώση των ποσοστών για το κυβερνών κόμμα.
Πηγή




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook