11.5.16

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!!!


Γράφει ο Γιώργος Αδαλής
Την γνώμη μου για το πρωτογενές πλεόνασμα -ως οικονομικό δείκτη- την...
έχω εκφράσει ουκ ολίγες φορές!
Και επιμένω!
Πρόκειται για έναν δείκτη που επιτρέπει στα κοράκια (τις τράπεζες χονδρικής) να καταληστεύουν τους πολίτες ! Επιπρόσθετα, «εναποθέτει» στο υποσυνείδητο των πολιτών, ότι οι πολιτικοί που την εφαρμόζουν είναι κι αυτοί «θύματα» της κρίσης και της ανέχειας και συνεπώς δεν έχουν άλλες επιλογές! Δηλαδή, υποσυνείδητα, οι πολιτικοί μετατρέπονται από συνεργούς των τοκογλύφων σε … θύματα !
Σήμερα θα σας αναλύσω ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα, με το οποίο θα αντιληφθείτε πανεύκολα, πως οι Bangsters (γκάνγκστερς) σε συνεργασία με τους Ελληνες πολιτικούς, αυξάνουν ή μειώνουν το ποσό με διάφορα τρικ και καταγράφουν αναλόγως με τις ορέξεις τους, είτε πρωτογενές πλεόνασμα είτε πρωτογενές έλλειμμα!
Αφού λοιπόν κατάφεραν να «περάσουν» στο υποσυνείδητο του μέσου Ελληνα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί πανάκεια για την Ελληνική Οικονομία και συνεπώς το φάρμακο τους για την κρίση χρέους, (με την αμέριστη βήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ φυσικά) , κατέληξαν το 2016, στο συμπέρασμα ότι πρέπει να μας … πείσουν ότι το φάρμακό τους λειτουργεί και η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε άνοδο!!!
Τι έκαναν οι μπαγαπόντηδες λοιπόν!
Εδωσαν στον Τύπο στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο δίμηνο του 2016 ο κρατικός προυπολογισμός κατέγραψε πλεόνασμα ύψους 3,042 δισ. ευρώ . Το πλεόνασμα ανερχόταν στο 1.238 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015.
Συγκεκριμένα, για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016, παρουσιάζεται ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.324 δισ. ευρώ έναντι ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ελλείμματος 194 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 !
Αυτά και άλλα πολλά (που δεν θα σχολιάσω σήμερα) μάθαμε από μια πανηγυρική ανακοίνωση του υπουργείου των οικονομικών μας!
Και χωρίς να μπω στην διαδικασία να αμφισβητήσω τον τρόπο με τον οποίο αθροίζονται αυτοί οι δείκτες (που αν το κάνω θα σπάσουν καρδιές), ας αποδεχτώ ότι τα στοιχεία αυτά είναι σωστά και ουδόλως «πειραγμένα»!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ:
Τι δεν λένε και τι αποκρύπτουν από τον Ελληνικό λαό οι τοκογλύφοι με τα εγχώρια τσιράκια τους:
Την δημιουργία του πρωτογενούς πλεονάσματος (ή ελλείμματος) δεν επηρεάζουν οι υποχρεώσεις του Κράτους απέναντι σε ιδιώτες! Με απλά λόγια, αν το κράτος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προμηθευτές του, και καταφέρει να ΜΗΝ τους πληρώσει, το συνολικό ποσό αυτό, καταγράφεται ως «κέρδος» για τον κρατικό προϋπολογισμό!
Το τι εννοώ , λοιπόν θα σας το πω με στοιχεία, που πήρα ΠΑΛΙ από το υπουργείο οικονομικών !! Από αυτούς τους ίδιους δηλαδή!
Την περίοδο του Ιανουαρίου του 2015, οι οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες προμηθευτές του, ήταν περίπου 3 δις ευρώ!
Δώδεκα μήνες μετά, την περίοδο του Ιανουαρίου του 2016 (για την οποία πανηγυρίζει η Κυβέρνηση) οι αντίστοιχες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες προμηθευτές του, εκτοξεύτηκε στα 4,7 δις ευρώ!!!!
1.7 δις ευρώ επιπλέον χρήματα, τα οποία το κράτος ως ΚΟΙΝΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ, δεν πλήρωσε σε αυτούς που τα χρωστούσε!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!
ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ … ΠΡΟΤΩΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΕΛΛΕΙΜΑ 0.4 ΔΙς ΕΥΡΩ!
Αν δηλαδή από το 1.3 δις ευρώ που εμφανίζουν αυτοί ως πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, αφαιρέσουμε τις καινούριες οφειλές που δημιούργησε το Κράτος (μέσα στην ίδια χρονική περίοδο), που σκόπιμα τις άφησε απλήρωτες, ύψους 1.7 δις ευρώ, τότε αντιλαμβάνεστε πιστεύω τον τρόπο με τον οποίο δημιούργησαν αυτό το πλεόνασμα-μαιμού!
Γι αυτό και βρίζω όλους όσους θέλουν να σας κάνουν να πιστέψετε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί το «φάρμακο στην κρίση»!
Ο δείκτης αυτός αποτελεί ξαναλέω, μια απάτη ολκής, γιατί με απλά τρικ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθέναν, και να εξαπατήσει έναν ολόκληρο λαό κατά το δοκούν!
Είτε για να τον κάνει να πιστέψει ότι η οικονομία του «πάει μια χαρά» είτε για να τον κάνει να πιστέψει ότι η οικονομία του ανθεί!
Πρώτη φορά στη ζωή μου ως οικονομολόγος, βλέπω μια ολάκερη χώρα (την Ελλάδα), μια ολάκερη Ε.Ε., και ενα σωρό τραπεζίτες και πολιτικούς να πανηγυρίζουν επειδή είναι … ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΕΣ !!!
Που ξανακούστηκε να χτίζεις το μέλλον του λαού σου σε οικονομικούς δείκτες που στηρίζονται σε αλητεία και καταδολίευση!
Διότι είναι αλητεία να αγοράζεις φάρμακα για παράδειγμα για τα νοσοκομεία σου και να μην πληρώνεις τον προμηθευτή σου, για να μπορείς να λες ότι … έχεις πρωτογενές πλεόνασμα!
Οτι βάζεις τάξη στα οικονομικά σου δηλαδή!
Ήμαρτον …
Την καλημέρα μου και … περαστικά στους επιτελείς του υπουργείου οικονομίας!
George Adalis B Μέσω greek1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook