29.7.16

Αποκάλυψη! Ραγδαίες εξελίξεις: Να παραιτηθούν όλοι οι κλόουν του ΔΝΤ!


Μια μεγάλη μερίδα πολιτικών και οικονομολόγων, αντιδρούν μετά την την έκθεση του προσωπικού του ΔΝΤ για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης του 2010 και όχι μόνο…


Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office-IEO) πέρα από το ελληνικό ζήτημα επέκρινε το χειρισμό του Ταμείου αναφορικά και με τα προγράμματα διάσωσης που εφαρμόστηκαν σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, αλλά και όσους «ευρωφύλακες» ενέκριναν την παρουσία του στην Ευρώπη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων, αρκετά σημαντικά έγγραφα είχαν μυστηριωδώς εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της έρευνας του IEO… Τη δεδομένη στιγμή οικονομολόγοι και πολιτικοί καλούν όλα τα ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ να υποβάλλουν την παραίτησή τους, με τα πυρά τους να στρέφονται κυρίως κατά των Κριστίν Λαγκάρντ και Πόουλ Τόμσεν.

Xρήστες του Twitter χαρακτηρίζουν τον Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, ως «ανίκανο» και «απατεώνα».

Ο βουλευτής του UKIP, Douglas Carswell προέτρεψε την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι και το υπουργικό συμβούλιο της να «ξεριζώσουν» τους ηγέτες του ΔΝΤ για το καλό… όλων. «Ειδικοί, ε; Το ΔΝΤ διευθύνεται από κλόουν. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλέιου πρέπει να πιέσει για να καθαρίσει την ανώτερη διοίκηση του ΔΝΤ το συντομότερο δυνατόν», έγραψε μέσω Twitter.

Σε σχόλιό του ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε: «Ήρθε η ώρα να απαιτήσουν την απόλυση του Τόμσεν. Χωρίς εάν. Χωρίς γιατί. Έμεινε μόνο το στάδιο της εξόδου».

Ως εκ τούτου, η τύχη των Τόμσεν και Λαγκάρντ, με την τελευταία μάλιστα να βρίσκεται προ των δικαστικών αιθούσων, κατηγορούμενη για οικονομικό σκάνδαλο στην Γαλλία, κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιη. Όπως και το μέλλον του ΔΝΤ στην Ευρώπη.
hellasforce.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook