22.7.16

Εκπληκτική ομολογία από τον Διευθυντή της CIA για το πραξικόπημα στην Τουρκία: «Τα ξέραμε όλα αλλά τι να πρωτοπρολάβουμε»


Η CIA και η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα είχαν πλήρη γνώση του τουρκικού πραξικοπήματος και ποιοι συμμετέχουν σε αυτό καθώς όπως ομολόγσε ο διευθυντής της CIA John Brennan
«επιβεβαιωθήκαμε ότι αυτοί που φτιάχνουν την πολιτική της χώρας μας είχαν ...
πληροφορηθεί εκτενώς και λεπτομερώς για το τι πρόκειται να συμβεί» και στην ερώτηση γιατί δεν έκανα τίποτα για αυτό απάντησε «ήταν τόσες πολλές οι πληροφορίες, τι να πρωτοπρολάβουμε»!

Ο διευθυντής της Central Intelligence Agency (CIA), κατά κόσμον η γνωστή «Εταιρεία» (The Company), John Brennan παραδέχθηκε ότι «υπήρχε γνώση των πιέσεων εντός της Τουρκίας και η ύπαρξη μιας υπολογίσιμης αντιπολιτευόμενης μερίδας προς τον πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν σε αρκετούς Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά δεν ήταν δυνατόν να προβλέψουμε ότι θα γίνονταν αποπειρα πραξικοπήματος την προηγούμενη εβδομάδα»

Μάλιστα αναφέρει ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι (που δεν τους προσδιορίζει) είχαν συγκεντρωθεί το βράδι της Παρασκευής όταν το πραξικόπημα είχε ξεκινήσει! Δηλαδή εν ολίγοις οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που αναφέρει ο κύριος Μπρέναν είχαν μαζευτεί και έτρωγαν... ποπ-κορν και μάλλον παρακολουθούσαν το θέαμα.

«Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν έχεις μια κατάσταση σαν αυτήν είναι να επιβεβαιώσεις τα γεγονότα και είναι πολύ δύσκολο γιατί η πληροφόρηση έρχεται συνεχώς και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τον θόρυβο»

Ρωτήθηκε από την Jennifer Sims,μια πρώην υπάλληλο του State Department official και ειδικής σε θέματα πληροφοριών

«Το είχαμε δει να έρχεται»;

Τότε ο Brennan, είπε «εμείς... » και διέκοψε γελώντας πριν συνεχίσει (μια διακοπή που έλεγε πάρα πολλά). «Υπάρχουν μια σειρά εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια με τον τωρινό πρόεδρο Erdogan… να ελέγχει την εξουσία. Πρόκειται για ένα πολύ ασταθές περιβάλον με πολλές προκλήσεις από το ΡΚΚ»

«Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχανε πολλές πιέσεις στην τουρκική κυβέρνηση και υπήρχε ένας αριθμός ενεργειών που η κυβέρνηση είχε αναλάβει έτσι λοιπόν είμασταν ενήμεροι για τις πιέσεις αυτές όπως επίσης και για τα αισθήματα των ανθρώπων αυτών που τελικώς και τα εξέφρασαν»

Το καλύτερο όμως το είπε στο τέλος

«Επιβεβαιωθήκαμε ότι αυτοί που φτιάχνουν την πολιτική της χώρας μας είχαν πληροφορηθεί, μέχρι εκεί φτάνει η εργασία μας»!

Δηλαδή η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα είχε ΠΛΗΡΗ γνώση του τι επρόκειτο να συμβεί στην Τουρκία. Όμως όχι μόνο σιώπησε αλλά την πρώτη ώρα του πραξικοπήματος έκανε μια σκόπιμη δήλωση ίσων αποστάσεων μέσω του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τ.Κέρι που είπε το αμιμητο: «Ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία»!

Δηλαδή πλήρης αδιαφορία του ποιος θα έφερνε την πολιτική αυτή συνέχεια, σε τέτοιο βαθμό που ήταν σαφές ότι στον Λευκό Οίκο ευχόντουσαν να πετύχουν οι πραξικοπηματίες.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν επέλεξε την οριστική σύγκρουση με τις ΗΠΑ και την αποαμερικανοποίηση της χώρας. Άλλωστε αφού δεν τον ενημέρωσαν οι Αμερικανοί και αντίθετα επέτρεψαν στον ιμάμη Φ.Γκιουλέν να οργανώσει κάτι το τόσο μεγάλο από αμερικανικό έδαφος, επέλεξαν τελικώς να τον ενημερώσουν οι Ρώσοι. Και αυτός ήταν ο λόγος της στροφής του Ρ.Τ.Ερντογάν προς την Μόσχα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook