7.8.16

«Όχι τρύπημα, όχι επίδομα»: χιλιάδες εμβολιάζουν τα παιδιά για να αποφύγουν τις περικοπές

Το παγκόσμιο αντιεμβολιαστικό κίνημα ολοένα και αυξάνει, έτσι στην… «δημοκρατική» Αυστραλία βρήκαν τρόπο για να....
εκβιάσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους!
Η πολιτική, «Όχι τρύπημα, όχι επίδομα» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ώθησε χιλιάδες γονείς που είχαν προηγουμένως αρνηθεί να εμβολιάσουν τα μωρά τους τελικά να κάνουν εμβολιασμό.
Ο υπουργός κοινωνικών υπηρεσιών Christian Porter λέει περισσότερα από 5.700 γονείς έχουν εξασφαλίσει το επίδομα φροντίδας των παιδιών τους εμβολιάζοντας τα παιδιά τους, δεδομένου ότι η εκστρατεία ξεκίνησε τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με την πολιτική, οικογενειακά επιδόματα μέχρι και $ 15.000 το χρόνο, μπορεί να παρακρατηθούν και να μην δοθούν στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Στις οικογένειες δόθηκε προθεσμία μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους για να κάνουν τους εμβολιασμούς, αλλιώς θα έχαναν τα επιδόματα.
Ο Porter δήλωσε στο ABC ότι ενώ δεν ήταν ιδανικό να απειλήσει με παρακράτηση πληρωμών οικογενειακής κοινωνικής πρόνοιας, ήταν σαφές ότι η πολιτική «έπιασε».
Περισσότερα από 148.000 παιδιά που δεν είναι ενημερωμένα με τα εμβόλια τους τώρα θα υποστούν τις συνέπειες.
«Τα ποσοστά εμβολιασμού είχαν πέσει σε τέτοιο ιστορικά χαμηλό επίπεδο, που φοβόμασταν ότι θα δούμε την επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εξαφανιστεί για χρόνια», δήλωσε ο Πόρτερ.
Και συνέχισε με την πλέον παράλογη δήλωση:
«Φυσικά, αυτό ήταν ένα θέμα μείζονος ενδιαφέροντος για την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων που δεν είναι αντιρρησίες στους εμβολιασμούς και απλά θέλουν τα παιδιά τους να είναι ασφαλή».
Μα… οι εμβολιασμοί δεν «προσφέρουν ασφάλεια» στα παιδιά τους; Ορίστε; Τι είπατε;
i-gata.gr
triklopodia0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook