18.10.16

Τα παραμύθια συνεχίζονται! – Μάθετε αναλυτικά τι κατώτατο μισθό σας ετοιμάζουν….

Ούτε 530 ευρώ για 10-12 ώρες σκληρής δουλειάς!
Οι προτάσεις κυβέρνησης και «Σοφών» ξεπερνούν σε φαντασία ακόμα και τις προτάσεις των δανειστών!
Με πόσα ακόμα «ψαλίδια» στον μισθό τους θα πρέπει να μάθουν να ζουν οι νέοι; Υπουργείο Εργασίας και....
Επιτροπή Σοφών μας ετοιμάζουν έναν εργασιακό Μεσαίωνα που δεν έχει προηγούμενο. Με συμμάχους βέβαια τους δανειστές!

Της Αμέλιας Αναστασάκη
Τη δουλειά σε… δουλεία έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν ελληνική κυβέρνηση και δανειστές. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με αυξήσεις-«ψίχουλα» προσπαθεί να «χρυσώσει» το χάπι στην μικρή ομάδα των εργαζομένων έως 25 ετών, στους οποίους υπόσχεται αύξηση 20 ολόκληρων ευρώ!
Με λίγα λόγια, όσοι έπαιρναν κατώτατο μισθό 586,08 ευρώ, σύμφωνα με το.. «δρόμο» που μας δείχνουν οι «Σοφοί», θα λαμβάνουν μισθό 527,40 ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό αναμένεται να είναι το ποσό που θα αντικαταστήσει το νομοθετημένο μισθό των 510,95 ευρώ που παίρνουν σήμερα όλοι οι νέοι εργαζόμενοι ηλικίας έως 25 ετών.
Έτσι λοιπόν, όλοι θα λαμβάνουν τον ίδιο κατώτατο μισθό, είτε είναι 24 ετών, είτε είναι 30! Με μία πρώτη ματιά, ο μισθός των 527,40 ευρώ, δηλαδή το 90% του κατώτατου των 586,08 ευρώ, θα αφορά τον πρώτο χρόνο εργασίας για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, ενώ τον δεύτερο χρόνο θα καταβάλλεται μισθός 556,78 ευρώ, δηλαδή το 95% του κατώτατου.
Όλα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες, αφού η έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων και τη θεσμοθέτηση νέων κανόνων στην αγορά εργασίας για τα επόμενα χρόνια.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι ότι, από την περίοδο 2008-2016 σε ολόκληρη την Ευρώπη μόνο η χώρα μας υπέστη μείωση στον κατώτατο μισθό της! Και μάλιστα μείωση της τάξεως των 19,5%! Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, έστω και σε μικρό ποσοστό, δόθηκε αύξηση του μισθού.
Αυτό που διερωτώνται πλέον όλοι είναι, πόσο ακόμα μπορεί να μειωθεί ο κατώτατος μισθός σε ένα περιβάλλον ακρίβειας και φοροκαταιγίδας. Γιατί, αν παίρνεις μεγάλο μισθό είναι λογικό να πληρώνεις και τον αντίστοιχο φόρο. Στην Ελλάδα όμως του Αλέξη Τσίπρα δεν εισπράττεις τίποτα και φορολογείσαι ακόμα και για το «τίποτα»!  Αυτή είναι η Ελλάδα του εργασιακού Μεσαίωνα και της ισοπέδωσης των επαγγελματικών (τουλάχιστον) ονείρων των νέων.newsbomb.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook