5.10.16

Ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει τον καφέ στον Έλληνα - Αναβρασμός στα social media από χιλιάδες εξοργισμένους πολίτες

Τον κώδωνα του κινδύνου για εκατοντάδες λουκέτα, απώλειες...

χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του προϊόντος κρούουν φορείς του ....
κλάδου του καφέ, εφόσον δεν αλλάξουν τα σχέδια περί αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 1/1/2017.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της κυβέρνησης, στο συμπληρωματικό πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ που αφορά κυρίως έμμεση φορολογία περιλαμβάνεται και ένας ειδικός φόρος εισαγωγής στον καφέ (πλέον της αύξησης του ΦΠΑ από 23% σε 24%).

Ειδικότερα προβλέπεται επιβάρυνση ύψους 2 ευρώ το κιλό για τον ωμό (πράσινο) καφέ, 3 ευρώ το κιλό για τον καβουρδισμένο και 4 ευρώ το κιλό για τον στιγμιαίο.

Η επιβολή κατά κύριο λόγο του τέλους των 2 ευρώ στον ωμό καφέ επηρεάζει το σύνολο της αγοράς του καφέ και πιο συγκεκριμένα:



- 1.000 ελληνικές επιχειρήσεις – βιοτεχνίες παραγωγής καφέ, κυρίως οικογενειακές με λειτουργία επί δεκαετίες, οι οποίες απασχολούν περίπου 5.000 εργαζομένους

- 200 επιχειρήσεις – βιοτεχνίες παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού και 50.000 επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης (κυρίως καφετέριες), οι οποίες απασχολούν περί τους 200.000 εργαζομένους.

Δεκάδες σκίτσα κυκλοφορούν στο facebook, ενώ ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του ένα κίνημα, που προτρέπει χρήστες του διαδικτύου σε μαζικό ξεσηκωμό. Δείτε εδώ: www.facebook.com/Maskovountonkafe-148551422266366/?hc_ref=SEARCH&fref=nf



http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/10/social-media_5.html




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook