11.11.16

Μέσω… twitter ζητούν τη δολοφονία Τραμπ! Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες

Το απόλυτο κλίμα διχασμού επικρατεί στις ΗΠΑ λίγα μόλις 24ωρα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του προέδρου.
Ο...
Ρεπουμπλικανός επιχειρηματίας και πολιτικός δέχεται απειλές για τη ζωή του από δεκάδες χρήστες στο twitter, οι οποίοι ζητούν και εύχονται να βρεθεί κάποιος που θα προβεί στη δολοφονία του νέου προέδρου.
Το θέμα έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς στην αμερικανική κοινωνία υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από ψηφοφόρους της Χίλαρι Κλίντον, οι οποίοι δεν έχουν αποδεχθεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Δεκάδες χρήστες με μηνύματά τους στο twitter και γενικότερα στα social media, ζητούν και εύχονται τη δολοφονία του Ρεπουμπλικανού.
«Το μόνο που εύχομαι είναι ο πρώτος που θα επιχειρήσει να σκοτώσει τον Τραμπ, να μην αστοχήσει», ανέφερε ένας από τους χρήστες, ενώ ανάλογες φράσεις χρησιμοποιεί η πλειοψηφία όσων δεν τάσσονται στο πλευρό του νέου Αμερικανού προέδρου, προκαλώντας το απόλυτο εμφυλιοπολεμικό κλίμα, την επομένη μία προεκλογικής εκστρατείας που χαρακτηρίστηκε με ακραίες εκφράσεις και αντιπαλότητα, με ευθύνη και τόσο του Ντόναλντ Τραμπ, όσο και της Χίλαρι Κλίντον.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, με το αιτιολογικό ότι «κάθε απειλή εναντίον του προέδρου είναι σοβαρή». Το αρμόδιο τμήμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να εντοπιστούν οι χρήστες που απειλούν τον Ντόναλντ Τραμπ και να ελεγχθούν από κάθε άποψη. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγουν ανάλογες έρευνες, καθώς παρακολουθούνται όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα και οι αναρτήσεις στα social media, που αφορούν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, πολύ δε περισσότερο όταν αφορά τον πρόεδρο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει δημοσίως την ανησυχία του, ωστόσο έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον ίδιο, αλλά και την οικογένειά του, γνωρίζοντας ότι η πιθανότητα να γίνει στόχος μετά την εκλογή του, από εξτρεμιστικές ομάδες, ή κάποιον τρελό ή φανατικό, έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Ένας χρήστης πρότεινε την ημέρα που θα παραλάβει και επισήμως τα ηνία της χώρας ως την καταλληλότερη για τη δολοφονία του νέου προέδρου, ώστε να μην προλάβει να εφαρμόσει κανένα από τα σχέδιά του, ενώ άλλος ρωτούσε «ποιος θα αναλάβει τη δολοφονία του Τραμπ;».
Στο στόχαστρο των απειλητικών μηνυμάτων βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Πενς, ως ο άμεσος συνεργάτης του νέου προέδρου.
hellasforce.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook