19.12.16

Ύστατες προσπάθειες της Νέας Τάξης να ακυρώσει την εκλογή Τραμπ

Μεγάλη η ήττα από τις εκλογές για τη Νέα Τάξη,
η οποία δεν μπορεί να «χωνέψει» ότι ο εκλεκτός της Παλαιάς Τάξης, Ντόναλντ Τραμπ, «έβγαλε από τη μέση» την υποψήφιά τους για το...
Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον. Μετά από τις δηλώσεις του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα αλλά και της βαριάς ηττημένης Χίλαρι που στοχοποιούν τη Ρωσία και τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για ανάμειξή του στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, τώρα σε μια ύστατη προσπάθεια πασχίζουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα , βάζοντας λυτούς και δεμένους να πείσουν τους Ρεπουμπλικανούς (το κόμμα του Τραμπ)να μην επικυρώσουν την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας, στην αυριανή ψηφοφορία του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, όπου ψηφίζουν τα 538 μέλη από αυτούς.
Οι Δημοκρατικοί (κόμμα της Χίλαρι) βάζοντας τρικλοποδιά στην εκλογή Τραμπ θα πρέπει να πείσουν 37 Ρεπουμπλικάνους εκλέκτορες να μην δώσουν τη θετική τους ψήφο στον νέο Αμερικανό πρόεδρο.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκλέκτορες ορίζονται από τα κόμματα, είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν την εντολή των συμπολιτών τους μόνο σε  24 πολιτείες, καθώς στις υπόλοιπες μπορούν να παρακάμψουν την λαϊκή ετυμηγορία, γεγονός όμως που ελάχιστες φορές έχει συμβεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα 210 χρόνια λειτουργίας του συστήματος αυτού, μόνο 9 εκλέκτορες δεν τήρησαν την δέσμευση.
Ακόμη, η γερμανική εφημερίδα  «Bild» η οποία επικαλείται δηλώσεις στελεχών των Ρεπουμπλικανών στο Associated Press, επισημαίνει πως όλα δείχνουν θετικά μέσα στο ρεπουμπλικανικό κόμμα και πως δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς υπάρχει συσπείρωση απόψεων και στήριξη του Τραμπ στην αυριανή ψηφοφορία.
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook