7.12.16

Θα ξεπουλάνε τα δάνεια του κοσμάκη και δεν θα μπορεί να τους «ακουμπά» κανείς…

Κακό Προαίσθημα: Απο δω και πέρα αρχίζουν τα δύσκολά και για τον κοσμάκη αλλά και για την κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις από τους....
πλειστηριασμους είναι εξαιρετικά έντονες (είδαμε πολλές εικόνες απο δικαστήρια), όπου ο κόσμος εμπόδιζε του να γίνουν. Γι αυτό και οι απόγονοι του Γ’ Ραιχ επέβαλαν τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Δηλαδή θα βαζουν τους κόπους σου , σε ένα e-shop τύπου e-bay και θα στο βγάζουν στον πληστηριασμό έναντι ξεφτίλας τιμής και φυσικά σε δικούς τους (συγγενολόι , κουμπαριές founds κλπ). Αν νομίζουν όμως ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα εμποδιστούν οι κατασχέσεις είναι γελασμένοι. Πάλι θα εμποδιστουν με άλλα μέσα…  Ο Έλληνας μπορεί να λέμε ότι δεν αντιδράει αλλά για το «κεραμίδι πάνω από το καφάλι του» δεν θα μείνει έτσι…
«Ανοίγει» ο δρόμος για το «κούρεμα» δανείων και τον εξωδικαστικό μηχανισμό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή η διάταξη για την ασυλία τραπεζικών στελεχών και δημοσίων λειτουργών που θα συμμετέχουν στις αναδιαρθρώσεις.
Η απαλλαγή από την αστική και ποινική ευθύνη των προσώπων αυτών σημαίνει ότι δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη, είτε αυτεπαγγέλτως είτε μετά από μήνυση για ζημιές που υπέστησαν το Δημόσιο, οι μέτοχοι ή οι πιστωτές από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των «κόκκινων» δανείων.
Η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης είχε βρεθεί ψηλά και στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές να πιέζουν την κυβέρνηση για τη νομοθέτησή της, ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία αναδιάρθρωσης, που εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει γενναίες ρυθμίσεις δανείων, ακόμα και μεγάλες διαγραφές, χωρίς να υπάρχει μεγάλη πίεση στα στελέχη που θα λαμβάνουν τις αποφάσεις.
Στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα έχει χαρακτήρα επείγοντος, θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και η δυνατότητα άμεσης αποπομπής μη συνεργάσιμων διοικήσεων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και κυρίως των μεγάλων επιχειρήσεων.
Έτσι, εφόσον συμφωνεί η πλειοψηφία των πιστωτών σε σχέδιο αναδιάρθρωσης και οι μέτοχοι της υπερχρεωμένης επιχείρησης δεν το αποδέχονται, το χρέος της επιχείρησης θα μετοχοποιείται άμεσα και οι τράπεζες θα ορίζουν νέα διοίκηση, εκδιώκοντας την παλαιά και μη συνεργάσιμη με συνοπτικές διαδικασίες.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook