20.2.17

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

Χθες το πρωϊ έτυχε να ακούσω τον οικονομικό σύμβουλο του υπό αναμονή πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Ο σύμβουλος αυτός είπε ότι...
τα ενοίκια από τα ακίνητα θα προστεθούν στο εισόδημα των πολιτών και θα φορολογούνται με την κλίμακα εισοδήματος και όχι αυτοτελώς όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Η αιτιολογία της φορολόγησης αυτής, που θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης, είναι
για να παταχθεί η φοροδιαφυγή, λόγω του ότι σε μερικές περιπτώσεις (όπως είπε) δηλώνονται μικρότερα ενοίκια από τα πραγματικά.
Αυτό είπε, θα γίνει για να μειωθεί σε άλλους τομείς η φορολογία. Που; Προφανώς στους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων.
Δηλαδή θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον Έλληνα, που έχει ένα σπίτι και νοικιάζει για να συμπληρώνει το εισόδημά του, να σηκώσει το βάρος της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων ή της μείωσης του ΦΠΑ κ.λ.π.!!!
Αν λοιπόν η πραγματική βούληση του νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη είναι να πατάξει τη δήθεν φοροδιαφυγή στα ενοίκια, τότε κάποιος θα πρέπει να του μιλήσει και για το σύστημα εσόδων- εξόδων, όπου αυτός που πληρώνει το ενοίκιο θα μπορεί να το εκπίπτει, οπότε και θα έχει συμφέρον να εμφανίζει το πραγματικά καταβαλλόμενο ενοίκιο. Διαφορετικά θα πληρώσει αυτός το φόρο που κερδίζει ο ιδιοκτήτης.
Νομίζετε όμως ότι δεν τον ξέρουν αυτόν τον τρόπο πάταξης της φοροδιαφυγής και γενικά εξάλειψης της μαύρης οικονομίας; Φυσικά και τον ξέρουν, απλά θέλουν να εισπράξουν παράλογους φόρους από χαμηλά, για να μειωθούν προφανώς οι φόροι των μεγαλοεισοδηματιών – ολιγαρχών.
ΥΓ. Εννοείται πως αν γίνει κάτι τέτοιο, που οραματίζονται οι νέοι «φωστήρες» επί των οικονομικών που έρχονται, τότε θα δηλώνονται ακόμα πιο μικρά ονομαστικά ενοίκια. Δεν θέλει και πολύ μυαλό αυτό.
hassapis-peter

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook