18.6.18

Μια « ΒΟΜΒΑ» μέσα στην διαδικασία που ξεκίνησε στις ΠΡΕΣΠΕΣ έτοιμη για όλα και για όλους ; ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Το μεγάλο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού γης και ψυχής  Μακεδόνων έγινε στα καταπράσινα λειβάδια πέριξ των Πρεσπών. 
Τα καπνογόνα που έπεσαν η ψυχή των διαδηλωτών τα εξέλαβε  ως  ΕΥΩΔΕΣ ΘΥΜΙΑΜΑ τιμής για τους....
προγόνους μας Μακεδονομάχους. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Ας αφήσουμε τα καπνογόνα και να πάμε σε πραγματικές βόμβες; 
Ήταν όλα γραφικά στην φιέστα αλλά δεν ήταν τέλεια. 
ΕΡΩΤΗΜΑ 
Πως μπορείς να προσκαλέσεις κάποιον με την νέα του ονομασία στα Διεθνή Φόρουμ αν δεν τακτοποιήσει πρώτα αυτός  νόμιμα τις υποχρεώσεις που ανέλαβε , όπως τις γνωρίζουμε από την τρέχουσα επικαιρότητα και αν δεν έχεις την τελική έγκριση του Ελληνικού κοινοβουλίου  ; 
« Το χρονοδιάγραμμα μέχρι η ΠΓΔΜ να ονομαστεί «Βόρεια Μακεδονία»
Με ορίζοντα το Φθινόπωρο, τα τέσσερα βήματα που θα μεσολαβήσουν για Αθήνα και ΠΓΔΜ είναι τα εξής: 
  • Στα τέλη της εβδομάδας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η κύρωση της συμφωνίας από τον Ζόραν Ζάεφ στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ  
  • Στις 25-26 Ιουνίου το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ  θα δώσει προφορική διατύπωση για διεύρυνση της ΕΕ με την «Βόρεια Μακεδονία» 
  • Στις 28-29 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα δοθεί το θετικό μήνυμα στην «Βόρεια Μακεδονία» για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. 
  • Στις 11 Ιουλίου θα γίνει η πρόσκληση από την Ελληνική πλευρά για ένταξη της γείτονος με τη νέα της ονομασία («Βόρεια Μακεδονία») στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  
  • Αυτό θα συμβεί υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί δημοψήφισμα στη γείτονα (η έκβαση του οποίου θα είναι θετική ) και θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την Συνταγματική αναθεώρηση, η συμφωνία τότε θα έρθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και μετά την κύρωση θα τεθεί σε ισχύ.»  http://www.iefimerida.gr/ 18 Ιουνίου 2018 
Στις 11 Ιουλίου λοιπόν θα πρέπει η Ελληνική Πλευρά επισήμως να υπογράψει την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ και ΕΕ με την νέα περιβόητη  ονομασία της. 
Και εδώ αρχίζει να δοκιμάζεται η κοινή λογική και η νομική επιστήμη;
Πως θα είμαστε επίσημα κατοχυρωμένοι αν  στο ενδιάμεσο διάστημα δεν προηγηθεί   το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ’ όπως εξακολουθεί να την λέει ο Προκόπης Παυλόπουλος και  ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την Συνταγματική αναθεώρηση της ; 
Μήπως υπάρχει νομικό κενό που απασχολεί σοβαρά τον κ. Παυλόπουλο; 
Εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους μας προβληματίζει μια άνευ προηγούμενου βιασύνη και μεθόδευση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα , ας είναι καλά ο ξένος παράγοντας μαζί με την μνημονιακή  γύμνια μας. 
« Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ινδίας Ram Nath Kovind στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η πρόσκληση προς ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ προϋποθέτουν προηγούμενη κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ προς αυτή την κατεύθυνση -όπως άλλωστε δεσμεύθηκε το κράτος αυτό με τη χθεσινή μεταξύ μας συμφωνία- δοθέντος ότι ουδένα δημοκρατικό κράτος νομιμοποιείται να υπογράφει δεσμευτικές γι’ αυτό Διεθνείς Συνθήκες, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμά του. 
Συγκεκριμένα σαν να μη υπήρχε συμφωνία και υπογραφή της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ανέφερε ότι: 
«Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική. Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ήτοι κατά τρόπο που εξαλείφει τον αλυτρωτισμό» 
Διαφωνεί στο σημείο αυτό με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ο Π.Παυλόπουλος; Γιατί χρησιμοποίησε λέξεις απαγορευμένες κατά Κοτζιά και ΣΥΡΙΖΑ, όπως «ιστορία», «αλυτρωτισμός» πράγματα που δεν καλύπτει η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ… 
Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind, στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Αναμένονται εξελίξεις…» https://www.pentapostagma.gr/18 Ιουνίου 2018 
Σύμφωνα με τα παραπάνω πως θα πάει ο ΥΠΑΜ και ο ΥΠΕΞ να βάλλουν υπογραφές αντίστοιχα για ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ  αν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ως αναφορά την θέληση ( βλ. δημοψήφισμα)  του λαού της πΓΔΜ  και την επικείμενη αναθεώρηση του συντάγματος του ; 
Φαίνεται ότι η παραπάνω διαδικασία σε ένα τόσο σοβαρότατο θέμα πιάνεται ανάποδα γιατί κάποιοι βιάζονται. 
Ακόμα και να βρεθούν ασφαλιστικές νομικές δικλείδες αυτές θα πάσχουν και δεν θα θεραπεύονται με άλλες καθότι η κοινή λογική θα της ελέγχει εσαεί . 
ΑΛΛΑ υπάρχει και πιο μείζον θέμα από αυτά. 
Ένα απλό μυαλό αναλογίζεται και λέει:  
Ακόμη και αν όλα πάνε καλά από την σκοπιανή πλευρά και έρθει το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ( σε χρονικό ορίζοντα που όλα τα Εθνικά μας θέματα είναι ρευστά- ανοικτά και αχαρτογράφητα και κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει ) και η Ελλάδα καταψηφίσει τελικά την συμφωνία …τότε τι γίνεται; 
Οι υπογραφές που έπεσαν στην κατά αρχή συμφωνία στις Πρέσπες και αυτές που θα πέσουν στις ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς θα έχουν ισχύ και θα συνεχίζουν να παράγουν αποτελέσματα; 
Μήπως όλα αυτά απασχολούν τον έγκριτο νομομαθή κ . Παυλόπουλο και τις συνέπειες εξ αιτίας αυτών; 
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ 
Τους Σκοπιανούς τους θέλουμε φίλους  και συνεργάτες  ( αλλά δίχως τον ιστορικό αλυτρωτισμό τους και την ονομασία της Μακεδονίας   ) καθότι μόνο με την Ελλάδα θα προκόψουν . 
Ο γνωστός ξένος παράγοντας πήγε  για μαλλί αλλά θα πληρώσει και το κούρεμα που έρχεται. 
Ανοίγει οσονούπω το Βορειοηπειρωτικό εξ αιτίας του αλυτρωτισμού των αλβανών και της ύπουλης παρακίνησης των τούρκων για να μας δημιουργήσουν περιφερειακά προβλήματα την στιγμή που θα τρυπούν στο ΑΙΓΑΙΟ. 
Εκατομμύρια μάτια  Ελλήνων και Φιλελλήνων ακόμη  και της ίδιας Ομογένειας  σας παρακολουθούν. 
Τέρμα οι πονηριές  
Οι πονηριές θα πληρωθούν στο ακέραιο την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στο χειρότερο σκαλοπάτι της από την απελευθέρωση του 21. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook