19.6.18

OΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ


Γιώργος Αδαλής : OΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ – ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΩΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ
George Adalis B
(Οσοι εκφωνούσαν λόγους στα …
πεύκα Αλέκση, αναρωτιέμαι, αν τα σουβλάκια που καταβρόχθισαν όση ώρα μας έδερνες, τα πλήρωσαν αυτοί ή τους τα κέρασες εσύ !!!!
Πρέσπες! Μαγευτικό κι ιστορικό μέρος! Ένα μέρος που το μαγάρισε παντοτινά ο Τσίπρας και ο περιφερόμενος θίασος που δρα ρίχτοντας δοξαριές στην καρδιά της χώρας. Εκεί θέλαμε να πάμε με την παρέα μου! Γιατί πιστέψαμε ότι ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα, όπου μπορείς να ας και να
διαμαρτυρηθείς για την απόφαση που πήρε με το έτσι θέλω και πραξικοπηματικά ένας Πρωθυπουργός που κορόιδεψε τον λαό με τα προεκλογικά του ψέματα. Δεν θέλαμε να δείρουμε κανέναν, δεν θέλαμε να παλέψουμε με κανέναν , δεν θέλαμε να συγκρουστούμε με κανένα! Θέλαμε μόνο να πάμε και να φωνάξουμε ειρηνικά, ότι η συμφωνία του Τσίπρα με τον αμπελουργό -κολίγα του Μπουτάρη-, τον Ζάεφ, είναι προδοτική , ικανή να διαλύσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολάκερα τα Βαλκάνια! Τρομάρα μας!
Πιστέψαμε ότι έχουμε δημοκρατία!
Τρομάρα μας!
Πιστέψαμε ότι είμαστε ελεύθεροι!
Τρομάρα μας!
Πιστέψαμε ότι έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση που προάγει τον προοδευτισμό και την ελευθερία έκφρασης και λόγου!
Τρομάρα μας…
Φτάνοντας κοντά στο χωριό Βίγλα στο χιονοδρομικό κέντρο διαπιστώσαμε μποτιλιάρισμα. Αναγκαστήκαμε να παρκάρουμε 4 χιλιόμετρα έξω από τη Βίγλα και να πάμε με τα πόδια ίσαμε εκεί. Όπως και εκατοντάδες άλλοι. Με το που φτάσαμε, είδαμε μερικές χιλιάδες κόσμου να είναι στο χιονοδρομικό και μια μικροφωνική εγκατάσταση μιλούσαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και κάποιοι Μητροπολίτες. Όση ώρα καθόμασταν εκεί χάναμε χρόνο. Οι «μάγκες» της υπόθεσης είχαν στρωθεί για τα καλά στο τσιμπούσι και καταβρόχθιζαν σουβλάκια.
«Καλά ρε, ήρθαμε ως εδώ για να φάμε σουβλάκια», ρωτάω τους διοργανωτές οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι πέντε χιλιόμετρα πιο κάτω υπάρχει μπλόκο των ΜΑΤ και ο δρόμος για τις Πρέσπες είναι κλειστός!!!
Μίλησα με τον υπεύθυνο της Αστυνομίας ο οποίος μου το επιβεβαίωσε. Του ζήτησα να μου επιτρέψει να πάω με ένα αμάξι που ήταν από χτες εκεί προκειμένου να καλύψω δημοσιογραφικά τα γεγονότα και μου το απαγόρευσε! Όπως και μια κυρία υπαξιωματικός που με μάλωσε γιατί ήθελα να κάμω την δουλειά μου. Κι εκεί έπεσε το πρώτο τηλέφωνο. Στο Πισοδέρι δέρνουν τον κόσμο και πετάνε χημικά! Πήρα όλους όσους μπόρεσα και ξεκινήσαμε με τα πόδια! Περπατούσαμε 50 λεπτά περίπου καμιά χιλιάδα άτομα. Μέσα στο λιοπύρι σε ένα μέρος άγνωστο.
Φτάνοντας εκεί βρήκαμε άλλους 4-5 χιλιάδες κόσμο. Οι πρώτοι που συναντήσαμε ήταν κατακόκκινοι και σχεδόν καμένοι από τα χημικά! Στο Πισοδέρι, οι ματατζήδες είχαν ακροβολιστεί στις πλαγιές των λόφων και εκτόξευαν από ψηλά χημικά και κρότου-λάμψης. Πήρα ένα ζευγάρι κιάλια και μέτρησα πάνω από 40 κρανοφόρους ακόμη και πάνω σε δέντρα. Ένα σύννεφο καπνού φαινόταν από μακριά.
Περπατήσαμε ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του χωριού και φτάσαμε στην έξοδο όπου δεν υπήρχαν σπίτια. Αλλοι έρχονταν κι άλλοι πήγαιναν. Στους δρόμους έβλεπες ακόμη και μικρά παιδιά, ξάπλα στα πεζοδρόμια να προσπαθούν να συνέλθουν από τον κατακλυσμό των χημικών.
Φτάνοντας εκεί υπήρχε ένα μεγάλο μπλόκο στο οδόστρωμα και μερικές διμοιρίες ματ στον αγροτικό δρόμο, που ήταν παράλληλα με τον κεντρικό, σε ένα ύψωμα 20-30 μέτρων. Προφανώς για να μην μπορούν τα αμάξια να πάρουν τον χωματόδρομο και παρακάμψουν το μπλόκο.
Τέσσερις ώρες έπεφτε ξύλο!
Στον λόγο της αντρικής μου τιμής και στον Ταξιάρχη που πιστεύω, οι ματατζήδες ουδέποτε προκλήθηκαν από τον κόσμο. Οι περισσότεροι ήταν εξαντλημένοι από το πολύωρο περπάτημα και ζητούσαν από τα ΜΑΤ να τους αφήσουν να περάσουν με τα πόδια να πάνε στις Πρέσπες! Να περπατήσουν δηλαδή άλλα 20 χιλιόμετρα. Ούτε επίθεση έγινε ποτέ στα ΜΑΤ που βρίσκοντας στο οδόστρωμα αλλά ούτε και προκλήθηκαν από τους διαδηλωτές!
Αντίθετα, πάνω στον αγροτικό δρόμο στην πλαγιά του λόφου, κάθε τρεις και λίγο οι ματατζήδες εκτόξευαν χημικά πάνω στα κεφάλια του κόσμου. Κάποια στιγμή, μερικοί με πολιτικά που βρίσκονταν πίσω από την ακροβολισμένη διμοιρία των ΜΑΤ, πέρασαν μπροστά κι άρχισαν να πετάνε πέτρες και ξύλα από ψηλά, κατ ευθείαν στην διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο οδόστρωμα. Αυτό έγινε πρώτη φορά στις 9 το πρωί κι έχει καταγραφεί σε βίντεο και δεν το είδα προσωπικά! Αλλά το είδα άλλες δυο φορές να γίνεται μπροστά στα μάτια μου μέχρι στις 13:00 το μεσημέρι! Αντρες με πολιτική περιβολή να βρίσκονται πίσω απο τα ΜΑΤ, να περνούν μπροστά και να εκτοξεύουν πέτρες ενάντια της κεντρικής δύναμης των ΜΑΤ από κάτω! Και μετά κρυβόντουσαν ξανά πίσω από την «ορεινή» διμοιρία.
Τι λέει άραγε ο «αριστερός» κύριος Τόσκας για όλο αυτό? Τι έχει να πει για την φωτό που δημοσιεύτηκε ήδη στα social Media καθώς και για το βίντεο όπου φαίνεται ξεκάθαρα ποιος προκαλεί και πως;
Οι δηλώσεις Κοτζιά που άκουσα ήταν αστείες και ψευδείς!
Με το που πέφταν οι πρώτες πέτρες από τους 4 πολίτες που κρυβόντουσαν στην πλάτη των ΜΑΤ, ξεκίναγαν την επίθεση οι ματατζήδες στο δρόμο! Και χτυπούσαν αλύπητα γέρους γριές ακόμα και παιδάκια! Δεκάδες ποδοπατήθηκαν από το γιουρούσι των Πραιτοριανών και προσωπικά είδα πάνω από 20 τραυματίες τρεις εκ των οποίων πολύ σοβαρά!
Και δεν φτάνει που ρίχναν χημικά οι ματατζήδες από κάτω αλλά έριχναν κι από ψηλά οι «ορεινοί» και μάλιστα μέσα στο δάσος δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί σε καμία διαδήλωση που έχω καλύψει δημοσιογραφικά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες!
Όπως ήταν φυσικό, η νεολαία που είδε τι συμβαίνει, ξεχύθηκε από τον δρόμο κι άρχισε να σκαρφαλώνει στην πλαγιά, με σκοπό να αρπάξει τους τέσσερις «πολίτες» που πετούσαν πέτρες στα ΜΑΤ. Δηλαδή τι πολίτες; Παρακρατικοί του κερατά ήταν για να λέμε τα πράγματα με τα όνομα τους!
Και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Και πάλι καταθέτω την προσωπική μου μαρτυρία, ότι οι ματατζήδες μόλις έφτανε κάποιος στην κορφή, τον χτυπούσαν με τα γκλοπ και τις ασπίδες. Κι ενώ οι νεολαίοι ήταν εν κινδύνω σε πολύ κατηφορική πλαγιά, αυτοί τους έριχναν οβίδες στο ψαχνό με αποτέλεσμα να γκρεμοτσακίζονται ο ένας μετά τον άλλον. Στην δεξιά πλευρά της πλαγιάς, κάποιος ματατζής, έσπρωξε με δύναμη ένα παλληκάρι το οποίο γκρεμοτσακίστηκε κι έμεινε λιπόθυμο αφού κατρακύλησε σαν σακί για 20 μέτρα. Εμεινε εκεί και αμέσως έσπευσαν για βοήθεια δεκάδες κόσμου.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτός ο ματατζής που έσπρωξε το παλληκάρι ήταν άνθρωπος
Αν ήταν καν Ελληνας !
Γιατί οι ματατζήδες δεν μιλούσαν καν μεταξύ τους! Ούτε κιχ. Και το βλέμμα τους είχε ένα αλλόκοτο μίσος! Δεν άκουσα μα τω θεώ ούτε μια λέξη από το στόμα τους επί πέντε ώρες που βρισκόμουν εκεί! Ούτε μία…
Στο χρονικό σημείο αυτό άρχισαν οδομαχίες και οι ματατζήδες έριξαν τόνους χημικά.
Εγώ με ένα φίλο μου, το Νικο, βγήκα μπροστά και τους είπα «περιμένετε να φύγουν οι γέροι. Μην βαράτε άλλο. Είμαι δημοσιογράφος. Θα σκοτωθεί άνθρωπος!»
Κι ενώ είχα τα χέρια ψηλά και τους είπα ότι πάω στο πλάι σε ένα Δημοτικό κατάστημα, ΚΙ ΕΝΩ εκεί ήμασταν μόνο δύο άτομα, και δεν κάναμε απολύτως τίποτα που να θυμίζει επιθετική ενέργεια, μας έριξαν 2 χημικά στα πόδια και 4 μπροστά μας! Είχαμε αποκοπεί από το πλήθος που ήταν περίπου εκατό μέτρα πιο πάνω. Κανείς απολύτως δεν πέταξε ούτε πέτρα προς τα ΜΑΤ. Ο κόσμος υποχωρούσε λέγοντας μόνο συνθήματα.
Εκεί , στην προσπάθειά μου να ξεφύγω από το σύννεφο των καπνογόνων και να δω που πάει ο αέρας για να πάω αντίθετα εγώ, πρέπει να με χτύπησαν 3 φορές στην πλάτη και στα πόδια.
Και κυριολεκτικά χωρίς ανάσα, έτρεξα προς το πλήθος. Πρέπει να μου πήρε 20 λεπτά για να αρχίσω να βλέπω μιας και τα μάτια μου είχαν πρηστεί κι έτσουζαν! Και περίπου δυο ώρες για να φύγουν τα χημικά μέσα από τα σωθικά μου!
Και ενώ όλος ο κόσμος είχε αποχωρήσει εντελώς από το μπλόκο και ήταν στο χωριό, ξαφνικά κατά τις 3μμ τα ΜΑΤ εισβάλουν μέσα στο χωριό κι αρχίζουν να πετούν χημικά και να βαράνε. Αποτέλεσμα ήταν να κλειστούν τα γυναικόπαιδα μέσα στην καφετέρια του χωριού όπου επικράτησε ένας μαύρος χαμός με παιδιά να κλαίνε και γέρους να υποφέρουν!
Αλήθεια, τι χρειαζόταν αυτή η εισβολή των ΜΑΤ μέσα στην αστική ζώνη στο Πισοδέρι κ. Τόσκα? Γιατί ενώ είδατε ότι υπήρχαν ήδη τραυματίες εισβάλατε στο χωριό? Με ποιο σκοπό? Δεν σας έφτανε τόσο ξύλο που ρίξατε στον κόσμο έξω από το χωριό?
Γιατί αφού είχατε στήσει μπλόκο, δεν υπήρχε δίπλα ένα ασθενοφόρο κι άργησε τόσο πολύ αν έρθει να πάρει τους τρεις σοβαρά τραυματισμένους?
Eίστε όλοι ψεύτες! Από τον Πρωθυπουργό ίσαμε τα κομματικά σας τσιράκια!
Κανένας δεν επιτέθηκε στα ΜΑΤ. Ισα-ίσα τους παρακαλούσαν να τους αφήσουν να περάσουν με τα πόδια. Κανείς δεν επιτέθηκε στην διμοιρία κάτω στο οδόστρωμα ποτέ! Κι οι από πάνω είχαν φλομώσει τον κόσμο στα χημικά για να τον διαλύσουν! Το μπάχαλο ξεκίνησε όταν αυτοί που κρύβονταν πίσω από τα ματ στο βουνό, άρχισαν να πετάνε πέτρες στους ματατζήδες που βρίσκονταν στο δρόμο!
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ. Όλα τα υπόλοιπα είναι φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες!
Κι έω και μια επιπλέον απορία! Ζήτησα εγώ ο ίδιος έναν Εισαγγελικό λειτουργό να αιτηθώ λόγω δουλειάς να με αφήσει να περάσω το μπλόκο με τα πόδια και να συνεχίσω για τις Πρέσπες! Και μου είπαν ότι στο μπλόκο δεν υπήρχε παρουσία Εισαγγελέα!
Από πότε Αλέξη Τσίπρα κόβεις την κυκλοφορία στους δρόμους, στήνεις μπλόκα και δεν υπάρχει Εισαγγελικός λειτουργός για να επιβλέπει και να δίνει εντολές;
Μπορεί να χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απεγκλωβιστούμε από την κόλαση που δημιούργησες Αλέξη Τσίπρα στο Πισοδέρι, αλλά άξιζε τον κόπο!
Γιατί καταλάβαμε ότι δεν είσαι ίδιος με τους προηγούμενους!
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ!
Γιατί Αλέξη Τσίπρα μας ενώνεις! Καλλιεργείς την Ομόνοια και την Αυτοδιαχείριση μεταξύ μας!
Αλέξη Τσίπρα, στο είχα πει ότι θα μας βρεις στους δρόμους! Εκεί που σ αφήσαμε πριν γίνεις ο Τύραννος μας!
Η κόλαση που έκαμες στο Πισοδέρι και απέκρυψαν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έβαλε τις βάσεις για να «κάψουμε» την προδοτική συμφωνία που πήγες και υπέγραψες! Και προτίμησες να μας δείρεις και να μας δηλητηριάσεις , για να μην «φανεί» στα αφεντικά σου ότι οι Ελληνες διαμαρτύρονται!
Η Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα δεν ανέχεται ξεπουλημένους όπως εσύ και οι άλλες μαριονέτες ! Στο Πισοδέρι μας ένωσες και έδωσες το σύνθημα σε όλους μας, ότι ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ …
ΥΓ.
Οσο για τους «δικούς» σου που έβαλες να εκτονώσουν την οργή του κόσμου κι έμειναν πάνω στη Βίγλα κι εκφωνούσαν λόγους στα … πεύκα, αναρωτιέμαι αν τα σουβλάκια που καταβρόχθισαν όση ώρα μας έδερνες, τα πλήρωσαν αυτοί ή τους τα κέρασες εσύ Αλέκση!!!!
 http://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%82-o%ce%bb%ce%b7-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf/#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook