10.7.18

Το Σκοπιανό ισοπεδώνει την Κυβέρνηση: Πληροφορίες για νέα αποχώρηση βουλευτή – Κρύβεται στα ξενοδοχεία ο Αλέξης, φοβάται τους Μακεδόνες

Boυίζει η πολιτική πιάτσα για νέα αποχώρηση από τον Κυβερνητικό συνασπισμό. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πλέον δεν μπορούν να σταθούν πουθενά.
Ειδικά οι βουλευτές της επαρχίας όπου και να πάνε πλέον τα…
ακούνε για τα καλά. Σίγουρα δεν μπορούν να σηκώσουν όλοι αυτό το βάρος.
Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί τετελεσμένα στην περιοχή. Οχι μόνο διαγράφουμε ιστορία, δίνουμε γλώσσα και ταυτότητα, αλλά για τους γνωρίζοντες της εύθραυστης γεωπολιτικής κατάστασης
στην περιοχή, η συμφωνία θα προκαλέσει αναταραχή στο γεωπολιτικό status quo. Οταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες, τώρα πλέον δεν σώζει τίποτα τους Κυβερνητικούς. Σύμφωνα λοιπόν με τα parapolitika.gr, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας µε τον Πάνο Καµµένο επιχειρούν να εµφανίσουν τον πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Γιώργο Λαζαρίδη ως «ενεργούµενο» οικονοµικών συµφερόντων, επειδή τόλµησε να διαφοροποιηθεί στο ζήτηµα του «Μακεδονικού», οι πληροφορίες αναφέρουν πως αντίστοιχο κρούσµα θα σκάσει τις επόµενες ηµέρες και µε άλλο µέλος του κυβερνητικού συνασπισµού, που έχει εκλεγεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, το συγκεκριµένο µέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει γνωστοποιήσει στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα την αντίθεσή του µε τη συµφωνία των Πρεσπών και το γεγονός ότι µέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει στη δηµοσιοποίηση των ενστάσεών του οφείλεται στο ότι έχουν πέσει πάνω του «λυτοί και δεµένοι» για να τον αποτρέψουν.
Ωστόσο, αυτό που τουλάχιστον έχουν εξασφαλίσει από το Μέγαρο Μαξίµου, όσοι ανέλαβαν να τον µεταπείσουν είναι πως εάν υποβάλει την παραίτησή του δεν θα ακολουθήσει τον δρόµο της «κοινοβουλευτικής ανεξαρτησίας», αλλά θα παραδώσει την έδρα του στο κόµµα για να µην τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η διακυβέρνηση της χώρας.
Ο λόγος φυσικά που θα το κάνει είναι ότι δεν θέλει να δώσει λαβές στη «συκοφαντική προπαγάνδα» του Μεγάρου Μαξίµου, που σε συνεργασία µε τον Πάνο Καµµένο, βγάζει στη σέντρα ως «αποστάτες» όσους δεν συµφωνούν ή διατηρούν επιφυλάξεις για τη λύση που προωθείται στο «Μακεδονικό».
Είπαμε, με το Σκοπιανό αλλάζουν όλα πλέον.
Ο Πρωθυπουργός πλέον έφθασε στο σημείο να κρύβεται σε ξενοδοχεία. Με τις διαβεβαιώσεις ότι ο πρωθυπουργός θα πηγαίνει Θεσσαλονίκη σχεδόν µία φορά το δεκαπενθήµερο και ότι εκεί θα διεκπεραιώνει πολλές από τις δουλειές που αφορούν την πόλη, κάτι τέτοιο τους τελευταίους µήνες όμως άλλαξε, η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα έκρυθµη, καθώς οι Μακεδόνες δεν ανέχονται το ξεπούλημα της ιστορίας.
Αυτό συνέβη τις ώρες που ήταν στο «Grand Hotel» ο Τσίπρας, καθώς δεν βγήκε ούτε λεπτό από το ξενοδοχείο.
Το ίδιο συνέβη και την Τετάρτη στην τελευταία εµφάνιση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την τετραµερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουµανίας. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Θεσσαλονίκη στις 4 το απόγευµα και έφυγε αργά το βράδυ, χωρίς να τολµήσει να ξεµυτίσει από το «Hyatt», όπου έγινε η συνάντηση.
Ενας Τσίπρας που φοβάται τους ομογενείς μας. Το μυστικό στην απορριπτική στάση του Μεγάρου Μαξίμου κρύβεται πίσω από το μεγάλο αριθμό των Ελλήνων που άφησαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης. Στο τρίτο μεταναστευτικό κύμα, από το 2008 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 500.000 πολίτες 15-64 ετών έχουν φύγει στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με έμπειρο πολιτικό αναλυτή, η τωρινή φυγή αφορά νέους μορφωμένους με επαγγελματική εμπειρία, που κατευθύνονται κυρίως στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, καθώς θεωρούν ότι έχει δυσχεράνει την κατάσταση στη χώρα μας και δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν σύντομα πίσω. Δεν αποτελεί έκπληξη, έλεγε ο ίδιος, το Μέγαρο Μαξίμου να μην επιθυμεί η δυσαρέσκειά τους να εκφραστεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Οτι και να κάνει όμως, οι Ελληνες δεν ξεχνάνε πλέον.
pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook