10.7.18

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ DONALD J. TRUMP ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΑΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Προς: Donald J. Trump, Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχτούν τη λέξη «Μακεδονία» (ή οποιοδήποτε όνομα που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» σε αυτό) ως...
μόνιμο όνομα του βόρειου γείτονά τους, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) .
 Το όνομα αυτό (ΠΓΔΜ) συμφωνήθηκε να χρησιμοποιηθεί μόνο προσωρινά. Ο όρος «Μακεδονία» πρέπει να καταργηθεί πριν από την είσοδο της χώρας σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό.
Όπως κάθε άλλο έθνος, οι Έλληνες αισθάνονται μόνο  υπερηφάνεια όταν άλλες χώρες χρησιμοποιούν ιστορικά ή άλλα ελληνικά ονόματα και λέξεις, καθώς εισάγουν νέους επιστημονικούς όρους ή ονομάζουν εταιρείες, τόπους ή πόλεις.
Ωστόσο, η ΠΓΔΜ ζητά να της δοθεί το ίδιο όνομα με τη γειτονική της περιοχή που ανήκει στην Ελλάδα. Οι βασικοί λόγοι για αυτό το αίτημα, και γιατί οι Έλληνες είναι έντονα αντίθετοι σε αυτό, εξηγούνται παρακάτω.
Στις 11 Ιανουαρίου 1934, η Κομιντέρν (Κομμουνιστική Διεθνοποίηση) αναγνώρισε την ύπαρξη ενός μη υπάρχοντος «μακεδονικού έθνους», το οποίο περιλάμβανε όλους τους διαφόρων εθνικοτήτων κατοίκους της περιοχής, που ήταν κάποτε αρχαία Μακεδονία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν στην Ελλάδα και μικρότερα τμήματα στη Βουλγαρία και στη νότια Γιουγκοσλαβία.* 
Σκοπός ήταν να φέρει στο νεοϊδρυθέν «μακεδονικό έθνος» μια αίσθηση ομοιογένειας και υπερηφάνειας και να ενώσει τους κατοίκους του σε μια σύγκρουση για «ανάκτηση» της βόρειας διοικητικής περιοχής της Ελλάδας που ονομάζεται Μακεδονία και έτσι έχει πρόσβαση στη θάλασσα.
Στη συνέχεια (το 1944), ο ηγέτης και αργότερα πρόεδρος της Κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, ο Josip Broz (κοινώς γνωστός ως Τίτο) μετονομάστηκε σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας» της Βαρδαρσκά Μπάνοβινα (επαρχία του ποταμού Βαρδάρη), περιοχή της νότιας Γιουγκοσλαβίας.
Επιπλέον, κωδικοποίησε τη γλώσσα που μιλούσε σε μέρη της νότιας Γιουγκοσλαβίας, μια σλαβική διάλεκτο παρόμοια με τις βουλγαρικές διαλέκτους και την αποκαλούσε «μακεδονική γλώσσα».
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα εκείνη την εποχή, με τον υπουργό Εξωτερικών Edward Stettinius να δηλώνει ότι οποιαδήποτε ομιλία σχετικά με το «μακεδονικό έθνος», την «πατρίδα της Μακεδονίας» ή την «εθνική συνείδηση ​​της Μακεδονίας» είναι μια «αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν ή πολιτική πραγματικότητα «και μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως» πιθανός μανδύας για επιθετικές προθέσεις εναντίον της Ελλάδας
(http://www.mfa.gr/images/docs/fyrom/dilosi_stettinius_dec_1944.pdf ).
Πράγματι, την εποχή εκείνη άρχισε να αναπτύσσεται μια αφήγηση, σύμφωνα με την οποία οι Σλάβοι «Μακεδόνες» είναι άμεσοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Αρχαίων Μακεδόνων και ότι οι Έλληνες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της γης τους (το μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας που ήταν η Μακεδονία από την αρχαιότητα και σήμερα αποκαλείται Μακεδονία σήμερα).
Αυτή η ιδεολογία έχει αποκτήσει έντονη δυναμική από το 1991 (όταν η περιοχή της Νότιας Γιουγκοσλαβίας που σήμερα είναι γνωστή ως ΠΓΔΜ έσπασε από τη Γιουγκοσλαβία).
Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια των ετών. Οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο δεν τρέφουν καμία εχθρότητα προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ και επιθυμούν μια ειρηνική και παραγωγική συνύπαρξη μεταξύ των δύο λαών.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συνέβαλε αποφασιστικά στην οικοδόμηση της οικονομίας και της υποδομής της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα έχει μια σθεναρή επιθυμία για αμοιβαίο σεβασμό και για την υλοποίηση μιας βιώσιμης πολιτικής λύσης με τον βόρειο γείτονά της.
Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, μια τραγωδία συμβαίνει στην Ελλάδα και ένα αβέβαιο μέλλον ανατέλλει όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.
Οι κυβερνήσεις πολλών ευρωπαϊκών κρατών, ιδιαίτερα της Γερμανίας, έχουν πείσει την σημερινή αδύναμη ελληνική κυβέρνηση ότι η συμφωνία των «Πρεσπών» (που υπογράφτηκε από την Αθήνα και τα Σκόπια στις 17 Ιουνίου 2018 στους Ψαράδες στη λίμνη Πρέσπες της βόρειας επαρχίας της Μακεδονίας) είναι καλή για την Ελλάδα.
Εκτός από το όνομα της χώρας «Βόρεια Μακεδονία», η συμφωνία αναγνωρίζει – ή μάλλον δωρίζει – στον πολυεθνικό πληθυσμό της ΠΓΔΜ την «μακεδονική υπηκοότητα» και την «μακεδονική γλώσσα», αν και με μία περιγραφική παραπομπή, υποτίθεται ότι θα διευκρινίσει ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ, δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Αυτά όλα είναι απλά παράλογα!
Κατά την υπογραφή αυτού του συμφώνου -που, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας , η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να υπογράψει-, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες στο κοντινό χωριό Πισοδέρι συσπειρώθηκαν εναντίον του.
Η Ελληνική Αστυνομία, προφανώς ακολουθώντας εντολές της κυβέρνησης, διέλυσε τους ειρηνικούς διαδηλωτές χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες αναισθησίας και χτύπησε ρίχνοντας τους ανθρώπους κάτω σε μια απότομη χαράδρα (πολλοί από αυτούς τους διαδηλωτές χρειάστηκε να νοσηλευτούν).

Η συμφωνία αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, διότι πρέπει να διέλθει μέσω δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ καθώς και μέσω των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.Ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπράξει αυτή την πράξη, ο ελληνικός λαός αντιτίθεται σθεναρά και κατηγορηματικά. Συνεπώς, ο ελληνικός λαός ασκεί το δικαίωμά του να υπερασπίζεται το σύνταγμά του και συσπειρώνεται δυναμικά, αλλά ειρηνικά μέχρι τώρα, διαμαρτυρόμενος στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, απαιτώντας και δημοψήφισμα.
Ομάδες των ΜAT αναπτύσσονται από την κυβέρνηση,  και επιτίθενται με δακρυγόνα σε καθημερινή βάση σε όλους τους διαδηλωτές (συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών).
Ωστόσο, και προς φόβο της κυβέρνησης, αυτές οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, αλλά δυστυχώς όλα τα μεγάλα ελληνικά μέσα ενημέρωσης , συμπεριλαμβανομένου και του κρατικής ιδιοκτησίας και λειτουργίας τηλεοπτικού καναλιού της ΕΡΤ, δεν τους καλύπτουν.
Επιπλέον, όταν γίνεται αναφορά σε αυτό το θέμα, οι διαδηλωτές παρουσιάζονται ως «ακραίοι εθνικιστές και εξτρεμιστές» και   «νεοναζί», περιγραφές που δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο από την αλήθεια. Ως εκ τούτου, η διεθνής κοινότητα δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό το δυσάρεστο    καλοκαίρι.
Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες έχουν περάσει μια οικονομική κρίση που συνεχίζεται, αντιμετωπίζοντας με στωικότητα τις συνέπειές της, αλλά θα υπερασπίσουν μέχρι το τέλος το όνομα της Μακεδονίας, το οποίο υποθηκεύεται από ένα μη ελληνικό κράτος.
Δεν είναι ο σκοπός αυτής της επιστολής να εξηγήσει ότι η ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Το έχουμε κάνει προηγουμένως (ανατρέξτε στη διεύθυνση http://macedonia-evidence.org/ ).
Φοβόμαστε ότι λόγω του τρόπου με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση απαντά, οι ειρηνικές διαδηλώσεις θα γίνουν βίαιες, φέρνοντας αστάθεια στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την περιοχή.
Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσουμε τους στενότερους δεσμούς που αναπτύσσει η ΠΓΔΜ με την Τουρκία, που καθημερινά προκαλεί την Ελλάδα εισβάλλοντας τα ελληνικά ύδατα και τον εναέριο χώρο και αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.
Προφανώς, το παλιό ρητό «ο εχθρός του εχθρού μου είναι ο φίλος μου» έχει εφαρμοστεί στην περίπτωση αυτή, αλλά αυτές οι εξελίξεις δεν μπορούν να συμβάλλουν στην προσφορά της Ελλάδας «του νου της ειρήνης ».
Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο το Ίδρυμα του Σόρος «Ανοιχτές Κοινωνίες»    https://www.opensocietyfoundations.org/ υποστηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Δρ Frank L. Holt, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, καταλήγει στο πρόλογό του για το βιβλίο «Μακεδονικές αποδείξεις»:
Το μέλλον σίγουρα μας γοητεύει, αλλά δεν έχει καμία δύναμη. Απλώς περιμένει ενώ το παρελθόν οδηγεί το παρόν. Στις αμαξοστοιχίες του χρόνου, ο κινητήρας ήταν πάντα στην πλάτη, πιέζοντας παρά τραβώντας.
Έτσι, το παρελθόν δεν μπορεί να αποσυνδεθεί και να αχρηστευθεί ως ένα άχρηστο βάρος. Ούτε μπορεί να μείνει στα χέρια των λανθασμένων μηχανικών: Όποιος ελέγχει το παρελθόν καθορίζει το μέλλον και αυτό τελικά εξαρτάται από το ποιος στο παρόν διαμορφώνει το παρελθόν.
Κοινοβούλια; Μέσα; Ιερείς; Ποιητές; Πρόεδροι; Όποιος ελέγχει το παρόν πρέπει να επιλέξει με προσοχή σε ποιον θα εμπιστευθεί  το παρελθόν μας, αλλιώς μπορεί να προκύψει ένα ψεύτικο και τερατώδες μέλλον.
Κύριε Πρόεδρε, λάβετε υπόψη σας αυτές τις γραμμές και κάντε κάτι για να σταματήσετε την αναταραχή που σίγουρα έρχεται στην περιοχή. Αφήστε την αλήθεια να κυριαρχήσει, στο πλευρό του ελληνικού λαού.
Με εκτίμηση ,
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ **
Πανμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ομοσπονδία της Αυστραλίας
Συντονιστής: Peter Jasonide s
Πανμακεδονική ένωση του Καναδά
Πρόεδρος: Δρ Χρήστος Καρατζιός
Πανμακεδονικός Σύνδεσμος Νέων Νότιας Φρεατίων, Αυστραλία
Πρόεδρος: Νικόλαος Φασούλας
Παμμακεδονικός Σύνδεσμος Νότιας Αυστραλίας
Πρόεδρος: Ευάγγελος Τσιαπάρης
Πανμακεδονικός Σύνδεσμος Δυτικής Αυστραλίας
Πρόεδρος: Paul Afkos OAM
Παμμακεδονικός Σύνδεσμος Queensland, Αυστραλία
Πρόεδρος: Δημήτριος Παπαγιάννης
Παμμακεδονικός Σύνδεσμος Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά
Πρόεδρος: Γιώργος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Γιώργος Τάτσιος
Υπογράφεται από την Παμμακεδονική Ομοσπονδία της Ελλάδας
Πρόεδρος: Δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης
 **Οι Παγκόσμιες Παμμακεδονικές Ενώσεις είναι η διεθνής αντιπροσωπευτική ομπρέλα των μεμονωμένων   Παμμακεδονικών ομοσπονδιών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Αφρικής και της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ*Αυτό δεν είναι ορθό, και η τεκμηρίωση για την μία και μόνο Ελληνική Μακεδονία, βρίσκεται στο άρθρο του Γιώργου Ρωμανού: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ «3 ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ»
oimos-athina

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook