29.4.15

Πώς να μεγαλώσετε αγαπημένα αδέρφια

 
Το να φέρετε στον κόσμο περισσότερα παιδιά είναι ευτυχία...
Και είναι όντως αν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, τα οποία εμφανίζουν οι αδερφικές σχέσεις, όπως...
ζήλια, κτητική συμπεριφορά και εγωισμό. Πώς λοιπόν, θα φροντίσετε ως γονείς, ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά σας ευτυχισμένα μαζί;

Η απόκτηση ενός ακόμα παιδιού φαντάζει στο μεγαλύτερο παιδί ως μια ακούσια παραχώρηση θέσης σε ένα καινούριο άτομο που έρχεται στο σπίτι και ως παραμέληση ή μείωση της φροντίδας του ίδιου για χάρη του νέου μωρού. Αυτό προκαλεί πολλές φορές αυξημένη ζήλια και άρνηση παροχής αγάπης στο μωρό που μόλις έγινε το νέο μέλος της οικογένειας. Για να αποφύγετε προστριβές και αρνητικά συναισθήματα, μεγαλώστε τα παιδιά δείχνοντάς τους από την πρώτη μέρα ότι η αγάπη σας είναι ίδια αλλά οι υποχρεώσεις σας διαφέρουν λόγω διαφοράς ηλικίας και προσωπικοτήτων. Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και ακόμα και αν είναι δίδυμα, δηλαδή ίδιας ηλικίας, η φροντίδα δεν μπορεί να είναι ακριβώς η ίδια.

Μάθετε στα παιδιά σας να μοιράζονται πράγματα, να επικοινωνούν και να εκφράζουν αυτό που σκέφτονται. Βάλτε τα να κάνουν πράγματα το ένα για το άλλο, με σκοπό να κατανοήσουν τη χαρά της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της παρέας και της αλληλοβοήθειας.

post4life.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook