11.1.16

Ο Τσίπρας προσπαθεί να περάσει το ασφαλιστικό με πονηρό σχέδιο για να επιβιώσει πολιτικά.Πονηρό χαρακτηρίζει το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για το Ασφαλιστικό ο αρθρογράφος του Reuters Hugo Dixon λέγοντας ότι ο... Έλληνας πρωθυπουργός δεν κόβει τις συντάξεις τώρα αλλά μεταθέτει τις σκληρές αυτές περικοπές, που συνοδεύονται από μεγάλες αντιδράσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος εκτιμά ότι η Ευρώπη δεν είναι διευθετημένη να
περάσει άλλο ένα αγωνιώδες καλοκαίρι για την Ελλάδα όπως αυτό του 2015, που έκλεισε με την υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

«Merkel και Hollande έχουν το προσφυγικό, την τρομοκρατία, την ένταση Ρωσίας-Τουρκίας και ίσως τη Μεγάλη Βρετανία» υποστηρίζει ο αρθρογράφος λέγοντας ότι «είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μην υπάρξει νέα μάχη.

Να υπάρξει μεν μια δίκαιη συμφωνία αλλά αφού συμφώνησαν σε όλα τον περασμένο Ιούλιο».

Ο Dixon, χαρακτηρίζει ως ατυχές το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν έως τον Ιούλιο ενώ έχουν ήδη καθυστερήσει.

Αναφέρει ακόμη ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι», ωστόσο, αν η κυβέρνηση τηρήσει τα συμφωνηθέντα τότε «θα δει φως στο τούνελ» στο τέλος του καλοκαιριού.

«Αν ο Τσίπρας όμως καταφέρει να περάσει αυτές τις προτάσεις - το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών και το νέο μεσοπρόθεσμο - οι πιστωτές κραδαίνουν αρκετά «ζουμερά» καρότα με πιο σημαντικό την ελάφρυνση του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Πιθανόν να υπάρξει και άρση των capital controls και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο δικό της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων» συμπληρώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος και προσθέτει ότι όμως «αν η Ελλάδα δεν κάνει τα απαραίτητα και έχουμε πισωγυρίσματα η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα χρήματα κι έτσι η οικονομική κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται».

«Ο Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο προς όφελος της χώρας του αλλά και της προσωπικής του επιβίωσης ως πρωθυπουργός» κατέληξε ο αρθογράφος του Reuters.

Πηγή: bankingnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook