11.1.16

O Hugo Dixon αναλύει τη νίκη Μητσοτάκη. Τι σημαίνει για τη ΝΔ, τον Τσίπρα και το… Ποτάμι



O αναλυτής του Reuters Hugo Dixon με μηνύματά του στο Twitter έκανε μία πρώτη εκτίμηση για το τι.... σημαίνει η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της ΝΔ.

Ο Dixon ξεκινά με τη γενική διαπίστωση πως
έπειτα από ένα διάστημα εσωκομματικών διαδικασιών, η ΝΔ έχει επιτέλους Πρόεδρο και θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά σαν αξιωματική αντιπολίτευση. Φυσικά, εκτιμά πως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να επιβάλλει το δικό του σκεπτικό ο κ. Μητσοτάκης μέσα στο κόμμα και να ελέγξει απόλυτα τις ισορροπίες.

Στη συνέχεια εκτιμά πως η νίκη Μητσοτάκη δημιουργεί πίεση στον Τσίπρα, ο οποίος πιστεύει πως δεν θα ρισκάρει να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, εκτιμά πως η εκλογή Μητσοτάκη δημιουργεί πρόβλημα και στο Ποτάμι, καθώς δεν αποκλείει να υπάρξουν διαρροές βουλευτών και μεταγραφές. Συγκεκριμένα, μιλάει για τέσσερις βουλευτές που είναι πιθανό να μεταπηδήσουν από το Ποτάμι στη ΝΔ.

Τέλος, ο Hugo Dixon δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δανειστές να δείξουν πιο σκληρό πρόσωπο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς πλέον έχουν μία σταθερή εναλλακτική στην αντιπολίτευση.
Πηγή: ysterografa.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook