19.5.16

“Καταραμένη ημέρα”: Τρία αεροπλάνα έπεσαν με διαφορά μερικών ωρών

 
Πτώση 1 – Πτώση αεροσκάφους της EgyptAir

 Η πτήση 804 από το Παρίσι στο Κάιρο χάθηκε ένα τέταρτο πριν τις τρεις τα ξημερώματα από τα ραντάρ. Στο...
αεροσκάφος της EgyptAir επέβαιναν 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος. Το αεροσκάφος αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Την ώρα που χάθηκε από τα ραντάρ είχε εισέλθει στον Αιγυπτιακό Εναέριο Χώρο.

  Πτώση 2 – Πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ στο Γκουάμ Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52

H Stratofortress συνετρίβη στην αεροπορική βάση του Γκουάμ. Το επταμελές πλήρωμα του βομβαρδιστικού διασώθηκε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Τα επτά μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στην αεροπορική βάση Andersen. Το Β-52 ανήκε στην 69η Μοίρα Βομβαρδισμού, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας. Τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του, διερευνούνται.

  Πτώση 3 – Μεταφορικό αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν στο Αφγανιστάν

 Αεροσκάφος μεταφορών της εταιρίας Silk Way με έδρα το Αζερμπαϊτζάν κατέπεσε στο Αφγανιστάν με συνέπεια το θάνατο επτά μελών από το εννιαμελές πλήρωμα που είχε, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο Αζερμπαϊτζάν. Η πτώση του αεροσκάφους έγινε μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Dwyer στο Αφγανιστάν. Τα μέλη του πληρώματός του, κατάγονταν από το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν.

 Πηγή: gazzetta.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook