22.8.18

Τέλος Μνημονίων

Ακούω και διαβάζω σχεδόν καθημερινά περί της «καθαράς” εξόδου της Ελλάδος από τα Μνημόνια που επέβαλαν στην Χώρα μας οι δανειστές σε συνεργασία με τους ημεδαπούς εξωνημένους πολιτικούς.
Με ....
χειραγωγημένα στατιστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ η Πατρίδα μας έγινε πεδίο οικονομικών δοκιμών (acid test λέγεται) για να ελεγχθεί η ανεκτικότητα του Λαού μας.
Πραγματοποιήθηκε ένα τεράστιο οικονομικό κόλπο με στόχο να δεσμεύσει την Χώρα μας για πολλά χρόνια. Το ελληνικό χρέος χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο για τη μετατροπή του αδύναμου κρίκου της
ευρωπαϊκής αλυσίδας (Ελλάδα) σε μεταμοντέρνα αποικία, στην οποία έχουν πάψει να ισχύουν οι κανόνες και οι ποικίλες οικονομικές-κοινωνικές προδιαγραφές που ισχύουν ως κοινοτικό δίκαιο στην υπόλοιπη ΕΕ. Μίλησαν και μιλούν για δήθεν θυσίες του Ελληνικού Λαού, ενώ είναι αυτοί που κατακλέβουν τον κόπο και τις περιουσίες των Ελλήνων. Με την επιβολή της τρελής υπέρ-φορολόγησης επιδιώκουν να φτάσουν τον Λαό σε αδυναμία καταβολής των φόρων και έτσι να προχωρούν σε αρπαγή των πάγιων περιουσιακών του στοιχείων.
Με το colpo grosso ουσιαστικά παρακάμφθηκαν οι κανόνες του καπιταλισμού. Γιατί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποδέχθηκε τη μεθόδευση του ευρώ-ιερατείου; Είχε δίκιο όταν έλεγε πως κληρονόμησε μία δημοσιονομική βόμβα, αν και είχε προειδοποιηθεί γι’ αυτό και δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τα χειρότερα. Η κυβέρνησή του διέπραξε αλλεπάλληλα λάθη. Δεν προσπάθησε σοβαρά να απενεργοποιήσει τη δημοσιονομική βόμβα που κληρονόμησε. Για την ακρίβεια, προκάλεσε την έκρηξή της, αυξάνοντας μάλιστα το κόστος για τη χώρα.
Με το πρώτο Μνημόνιο, λοιπόν, η Ελλάδα βρέθηκε σε τριπλά χειρότερη θέση:
Πρώτον, το χρέος της πέρασε από το ευνοϊκό ελληνικό δίκαιο στο δυσμενές για τον οφειλέτη αγγλικό δίκαιο. Αγγλικό Δίκαιο και έπεα πτερόεντα alias Τρίχες κατσαρές. Αφού τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακόμη και σε συνθήκες Άγγλο-σαξονικού Δικαίου. Γνωρίζαμε όμως ότι υπάρχει απόφαση Ανώτατου Αμερικανικού Δικαστηρίου (που λειτουργεί με Άγγλο-σαξονικού Δίκαιο) και καταργεί το Μνημόνιο της Αργεντινής και ουδείς Πολιτικός Φωστήρας σκέφθηκε να το χρησιμοποιήσει προς όφελος της Χώρας. Αλήθεια πρόκειται για βλακεία η ανικανότητα;
Δεύτερον, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε παρά το PSI, λόγω της δραστικής συρρίκνωσης του ΑΕΠ κάτι απόλυτα φυσικό με τα μέτρα που επινόησαν οι δανειστές σε συνεργασία με τους ημεδαπούς εξωνημένους πολιτικούς.
Τρίτον, ο κορμός του εναπομείναντος χρέους έπαψε να είναι χρέος προς ιδιώτες και έγινε χρέος προς κράτη. Η αλλαγή αυτή κατέστησε από πολιτικής απόψεως εξαιρετικά δύσκολο μελλοντικό κούρεμά του και αυτό ήταν ένα από τεράστια εγκλήματα της Κυβέρνησης του ΓΑΠ εις βάρος της Χώρας και του Ελληνικού Λαού.
Εν τω μεταξύ ακούω να διακηρύσσεται διαχρονικά από όλες τις Κυβερνήσεις μετά μεγίστης επιφάσεως η λέξη «Φοροδιαφυγή” και προσπαθώ να αντιληφθώ σε ποίους απευθύνεται;
Την ίδια λέξη την ακούω παιδάκι (και δεν είμαι νέος πια). Αντίθετα αυτό που βλέπω από τον καιρό που συνειδητοποίησα τι σημαίνει να ζεις και να επιχειρείς στην Ελλάδα είναι πέρα από τους υπερβολικούς και κυριολεκτικά κλεπτικούς φόρους, τα πρόστιμα που επιβάλουν οι διάφορες «Αρχές” : Φορολογικές, Τελωνειακές, Ασφαλιστικές, Αστυνομικές και αναλογίζομαι για ποίο λόγο συμβαίνει αυτό.
Η τύχη με ευλόγησε να έχω πατέρα έμπορο και παραγωγό, να έχω εργαστεί ελάχιστα χρόνια ως μισθωτός (γύρω στα 12) αλλά σε διευθυντικές θέσεις υψηλής ευθύνης και κυρίως εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας, είτε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με πελάτες στον Ιδιωτικό αλλά και στον Δημόσιο Τομέα είτε ως Εισαγωγέας/Έμπορος εξειδικευμένων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.
Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας και Έμπορος συνειδητοποίησα ότι ζω σε ένα Κράτος το οποίο επινοεί τρόπους να σε κλέβει, χωρίς να σε φορολογεί σύμφωνα με τους Συνταγματικούς Κανόνες. Ένα Κράτος που απαιτεί να είσαι «Τυπικά” σωστός, χωρίς να κάνει και αυτό το αντίστοιχο. Είναι ελαφρά τη καρδία ένα Κράτος απατεώνας.
Σε ότι αφορά λοιπόν τις Επαγγελματικές μου εμπειρίες το 1982 γνώρισα και συνεργάστηκα με ένα πραγματικά τίμιο πολιτικό πρόσωπο (από τα ελάχιστα που συνάντησα στην ζωή μου) που διετέλεσε Οικονομικός Υπουργός, με τον οποίο συνδεθήκαμε με φιλία αλλά και επαγγελματικά παρά τις εντελώς αντίθετες πολιτικές μας πεποιθήσεις. Ο άνθρωπος είχε εργαστεί στις ΗΠΑ & Καναδά και συζητούσαμε για τα διάφορα Φορολογικά συστήματα και με ποίους τρόπους θα μπορούσε να περιοριστεί έως και να εξαφανιστεί η Φοροδιαφυγή.
Μου περιέγραφε με ιδιαίτερες λεπτομέρειες το Αμερικανικό Φορολογικό σύστημα. Απλό και κατανοητό σε όλους, σταθερό και απόλυτα ειλικρινές στην σχέση Κράτους/Πολίτη. Μου έλεγε μάλιστα ότι αυτό το σύστημα ήταν που βοήθησε στην σύλληψη του διαβόητου Αμερικανού κακοποιού Αλ Καπόνε, που δεν κατάφερε να τον συλλάβει το FBI του σπουδαίου Έντγκαρ Χούβερ.
Με το σύστημα αυτό δεν συμφέρει σε κανένα Φορολογούμενο (Ιδιώτη, Επαγγελματία η Επιχείρηση) να αποκρύπτει ούτε τα έσοδά του αλλά κυρίως ούτε τα έξοδα του…… Και αυτό είναι το πλέον σημαντικό, αφού η απόλυτη παρουσίαση των εξόδων αφαιρείται πλήρως από τα εισοδήματα, αποκαλύπτονται όλοι οι συναλλασσόμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη εισπράξει τα διάφορα Φ.Π.Α. και ο μέσος φορολογούμενος καλείται σπανίως να καταβάλει Φόρο εισοδήματος, αφού έχουν ήδη καταβληθεί φόροι μέσω των διαφόρων προμηθευτών του (προϊόντων ή υπηρεσιών).
Σπανίως επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις, και ακόμη σπανιότερα σε ιδιώτες, αλλά όταν υπάρχουν λόγοι και αποφασιστεί να επιβληθούν είναι τόσο υψηλά και συνοδεύονται με τεράστιες ποινές φυλάκισης που κανείς δεν τολμά να αποκρύψει τι.
Θέτω λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα;
Ένα τέτοιο σύστημα εάν αποφάσιζαν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να το εφαρμόσουν με την βεβαιότητα ότι σταματούσαν διά παντός οι διαπροσωπικές σχέσεις φορολογούμενου με την ελεγκτική φορολογική αρχή, τα πάντα γίνονταν μέσα από ενοποιημένες μηχανογραφικές διαδικασίες και δεν μπορούσε να πετάξει ούτε κουνούπι χωρίς να έχει καταβάλει τους ανάλογους φόρους που φυσικά δεν θα ήταν ο σημερινός εξοντωτικός αρμαγεδώνας που έχει καταστρέψει τα πάντα και συνεχίζει ακάθεκτα την ολοκλήρωση της καταστροφής της Χώρας, θα μας τελείωνε πλήρως η Φοροδιαφυγή ή όχι. Η μήπως ΔΕΝ συμφέρει τις Κυβερνήσεις, για να έχουν την δυνατότητα να αναφέρονται σε αυτή ως δικαιολογία για τα διάφορα ανόητα και ατελέσφορα μέτρα των Οικονομικών Πολιτικών που επινοούν.
Αξίζει εδώ να αναφερθώ ότι η γειτονική Βουλγαρία που εφαρμόζει Φ.Π.Α. 10% και το ίδιο 10% ως Φόρο Εισοδήματος, ενώ η Ρουμανία εφαρμόζει Φόρο εισοδήματος 1% για έσοδα μέχρι 1.000.000 € και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει σε αυτές τις Χώρες ούτε φοροδιαφυγή ούτε φοροαποφυγή.
Η δημιουργία των λεγόμενων Ανεξάρτητων Αρχών, επιβάλει στους Πολίτες να απεμπολήσουν την δυνατότητα τους να προσφεύγουν άμεσα στον Φυσικό τους Δικαστή αλλά να περνούν μέσα από διαδικασίες που επέβαλαν οι δανειστές ώστε να αποτρέπουν τους Πολίτες από το να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη. Και όταν οι Πολίτες προσφύγουν και δικαιωθούν δημιουργούν προσκόμματα στην εφαρμογή των Δικαστικών αποφάσεων.
Έτσι φθάσαμε στο σήμερα. Η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια, αλλά έχοντας η οικονομία και η κοινωνία υποστεί καταστροφές. Και βεβαίως έχοντας αναλάβει επώδυνες δεσμεύσεις για πολλά-πολλά χρόνια (π.χ. δυσβάσταχτο πρωτογενές πλεόνασμα). Αν και είναι κοινός τόπος πως το ελληνικό χρέος και μετά το PSI παραμένει μη βιώσιμο έχει αποκλεισθεί με τη βούλα του Eurogroup και με την ελληνική υπογραφή πως η ελάφρυνση δεν θα προκύψει από κούρεμα. Τα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ήταν δειλά, γεγονός που αντί να λύνει το πρόβλημα το μεταθέτει.
Η περίοδος των Μνημονίων την οποία ο νεαρός Πρωθυπουργός των 44 ετών μας είπε περιχαρής ότι τελείωσε, αφήνει μέχρι στιγμής ένα τραγικότατο απολογισμό:
• Περισσότερες από 15.000 αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους
• Περισσότερες από 350.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, αφαιρώντας θέσεις εργασίας, και μερίδιο από το Α.Ε.Π.
• Εκτίναξη της ανεργίας σε απαράδεκτα υψηλά ποσοστά
• Μετανάστευση περίπου 600.000 νέων επιστημόνων εκτός Ελλάδος
• Ένοπλες Δυνάμεις και Δυνάμεις Δημόσιας Τάξης χωρίς ανανεωμένα συστήματα
• Εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας και του Εθνικού πλούτου για 99 χρόνια μέσω της κατάπτυστης λειτουργίας του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
• Απαράδεκτο Φορολογικό Καθεστώς που αποκλείει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και ανάταξης της Χώρας αφού οι συνολικές επιβαρύνσεις (Φόροι & Ασφαλιστικές εισφορές) αγγίζουν το 72% έως 85% πράγμα που αποτρέπει κάθε ιδέα σοβαρής επένδυσης και την παραγωγή πλούτου.
• Καταλήστευση των Ελλήνων Συνταξιούχων
• Αύξηση της υπογεννητικότητας
• Υπέρ-συσσώρευση παράνομων μεταναστών και προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες και προσπάθεια αλλοίωσης της σύνθεσης και σύστασης του Ελληνικού πληθυσμού.
• Δυσλειτουργία του Συστήματος Υγείας
• Αποσύνθεση του συστήματος της Παιδείας
• Διαρκή Αύξηση της Εγκληματικότητας
• Απεμπόληση των Εθνικών απαιτήσεων για το Κατοχικό Χρέος της Γερμανίας προς την Χώρα μας, αλλά και τις Γερμανικές αποζημιώσεις για την απώλεια προσώπων και καταστροφή υποδομών και εγκαταστάσεων.
• Ακάλυπτα και εγκαταλελειμμένα ουσιαστικά από την Πολιτεία θύματα φυσικών καταστροφών, Μάτι, Κινέττα, Μεγάλο Πεύκο και αλλού.
Άγγελος Μπαβέλλας
https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%af%cf%89%ce%bd/#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook