16.5.11

«Νέα ζωή» μετά από απίστευτη χειρουργική επέμβαση!

Όσο απίστευτο και «λάθος» να σας φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα στη φωτογραφία που βλέπετε...
μάθετε ότι η χειρουργική επέμβαση στον 13χρονο Dugan Smith θεωρείται απόλυτα επιτυχής!
Ο Dugan λατρεύει τα αθλήματα, κυρίως το μπέιζμπολ και το μπάσκετ.
Όταν έχασε τμήμα του δεξιού του ποδιού από καρκίνο, ήρθε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μείνει για ολόκληρη τη ζωή του στην…

εξέδρα. Ο 13χρονος αποδείχτηκε πολύ περισσότερο δυνατός από ό,τι η μοίρα υπολόγιζε…
Συμφώνησε να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή επέμβαση για να μπορέσει να φορέσει στο μέλλον και πάλι αθλητικά παπούτσια. Η επέμβαση που έκανε είναι γνωστή ως «rotationplasty» (roatation=περιστροφή, plasty=”πλαστική”). Οι γιατροί αρχικά αφαίρεσαν τμήμα του ποδιού του. Συγκεκριμένα το έκοψαν λίγο κάτω από το γόνατο μέχρι και τη μέση περίπου του μηρού του. Έτσι αφαίρεσαν πλήρως τον καρκινικό όγκο. Στη συνέχει ένωσαν τα δύο μέρη του υπόλοιπου ποδιού. Μόνο που το κάτω μέρος, με τον αστράγαλο και το πέλμα, συγκολλήθηκε ανάποδα, σε γωνία 180 μοιρών, με το υπόλοιπο του μηρού.
Τώρα ο αστράγαλος του 13χρονου λειτουργεί σαν γόνατο, το καλάμι του έχει αντικαταστήσει τον μηρό του και το πέλμα μπορεί πλέον να προσδεθεί πλέον σε ειδικό προσθετικό κάτω άκρο. Οι γιατροί συνέδεσαν επίσης και τους εναπομείναντες μύες του ποδιού με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί ο Dugan να κινεί το νέο του πόδι.

Δείτε το βίντεο:
http://www.newstoday.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook