25.12.15

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν πάθει ΣΟΚ από τη ρωσική πολεμική μηχανή!


Η Αρκούδα βρυχάται…
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Κρατικής Δούμας πιστεύει ότι οι δυνατότητες της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που επιδεικνύονται στην...
αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία, έχουν προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να θεωρεί τη Ρωσία ως απειλή.

«Είναι ένα, όταν ενημερώνεται εκ των προτέρων για μια προγραμματισμένη στρατιωτική επιχείρηση και εντελώς άλλο πράγμα όταν βλέπεις την επιχείρηση, όπως αυτή ξετυλίγεται. Είμαι πεπεισμένος ότι η μαχητικότητα και οι επιχειρησιακές δυνατότητες που επιδεικνύονται από τη Ρωσία έχουν έρθει σαν σοκ για τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Αλεξέι Πουσκόφ σε μια συνέντευξη στη Rossiiskaya Gazeta.
«Συνήθιζαν να πιστεύουν ότι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μια τέτοια μεγάλης κλίμακας αεροπορική πολεμική επιδρομή», πρόσθεσε.

Ο Πουσκόφ σημείωσε επίσης ότι κατά τη γνώμη του, η κατάρριψης από την Τουρκία του ρωσικού Su-24 διατάχθηκε από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν λόγω της «ψυχολογικής κατάρρευσης» που υπέστη μετά τη μείωση στις προμήθειες πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL).
«Ήταν μια προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν για να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τη στρατιωτική επιχείρηση, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο», δήλωσε ο Pushkov.
«Κατ ‘αρχάς, διπλασιάσαμε την ένταση των επιδρομών στα εδάφη που συνορεύουν με την Τουρκία και δεύτερον, η επιχείρησή τους δεν είχε συνέπειες εκτός από το γεγονός ότι η επίθεση κατά του Su-24 θα κοστίσει στην Τουρκία αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια», είπε.

Ο Ρώσος αξιωματούχος αναφέρθηκε επίσης στην τρέχουσα πολιτική κρίση στην Ουκρανία και είπε ότι οι εξελίξεις αυτές ωφέλησαν κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τόσο οι ΗΠΑ όσο και κάποιες δυνάμεις στην Ευρώπη θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε ένα στρατηγικό αντίβαρο της Ρωσίας. Χρησιμοποίησαν την κρίση στην Ουκρανία για να ενισχύσουν τη στρατηγική δυναμική του ΝΑΤΟ, συμφώνησαν στην κατασκευή βάσεων ταχείας απόκρισης στην Πολωνία και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης στοιχείων αντιπυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, ο Πεσκόφ είπε ότι τα ευρωπαϊκά έθνη δεν πρέπει να φοβούνται τη Ρωσία, ή τους συμμάχους της. «Η πραγματική, αδιανόητη απειλή προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και είναι το Ισλαμικό Κράτος – οι άνθρωποι στην ΕΕ έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν αυτό», δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα.
hellasforce.com



1 σχόλια:

Agnvstos είπε...

Αν και πολλά από αυτά που αναφέρει ο Κύριος είναι για την δική του εσωτερική κατανάλωση, εντούτοις πιστεύω ότι οι Ρώσοι πια δεν χρησιμοποιούν ωμή βία, αλλά τρομερώς μελετημένα σχέδια για τις κινήσεις τους και καλά κάνουν

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook