25.2.17

Αυτά είναι τα γιατροσόφια-ΜΥΘΟΙ!!!

Ξεχάστε τα γιατί πολύ απλά είναι…
λάθος!!!
1.Κέρμα για να αποφύγουμε το καρούμπαλο
Σίγουρα το έχετε ακούσει ή το έχετε εφαρμόσει.
Χτυπήσατε στο χέρι, τα πόδια ή το κεφάλι; Το κέρμα σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να…κάνει τίποτα για να αποφύγετε το καρούμπαλο. Το μόνο που ίσως σας κάνει είναι να μεταφέρει μικρόβια στο δέρμα και μάλιστα αν υπάρχει πληγή στο σημείο του χτυπήματος.

Τι να κάνετε: Βάλτε στο χτύπημα επίθεμα πάγου ή αν δεν έχετε βάλτε σε μια κάλτσα μερικά παγάκια και ακουμπήστε τα στην περιοχή για 5-7 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε το καρούμπαλο στην περιοχή του χτυπήματος.

2. Οδοντόκρεμα στο έγκαυμα

Αν βάλετε οδοντόκρεμα σε έγκαυμα που έχετε υποστεί μπορεί να το ερεθίσετε γιατί οι πιο πολλές οδοντόκρεμες περιέχουν συστατικά που πιθανό να δράσουν ερεθιστικά στο έγκαυμα.

Τι να κάνετε: Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση εγκαύματος είναι να βάλετε την πάσχουσα περιοχή κάτω το δροσερό νερό της βρύσης για 4-5 λεπτά. Έτσι θα μειώσετε κατά πολύ την έκταση του εγκαύματος, αφού το νερό μπορεί να δράσει καταπραϋντικά. Στη συνέχεια μπορείτε να βάλετε μια αλοιφή για εγκαύματα.

3. Ούζο στον πονόδοντο

Σας ταλαιπωρεί κάποιο δόντι και τα παυσίπονα δεν μπορούν να σας βοηθήσουν; Αν έχετε κάνει μπουκώματα με ούζο θα παρατηρήσατε ότι ανακουφίζεστε αλλά δυστυχώς για εσάς αυτό διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Το μπούκωμα με ούζο ωστόσο πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να προκαλέσει μικρό-εγκαύματα στα ούλα.

Τι να κάνετε: Αντί για ούζο μπορείτε να κάνετε μπουκώματα με παγωμένο νερό και να μην μασάτε τις τροφές από το σημείο που είναι το δόντι που σας πονάει. Όπως και να έχει θα πρέπει σύντομα να επισκεφτείτε οδοντίατρο για να αποφύγετε μεγαλύτερα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν στην στοματική κοιλότητα.

4. Θερμοφόρα στην πονεμένη κοιλιά

Αυτό όντως μπορεί να δράσει ανακουφιστικά. Αν όμως ο πόνος στην κοιλιά οφείλεται σε σκωληκοειδίτιδα, τότε η θερμοφόρα μπορεί να σας προκαλέσει περιτονίτιδα, αφού η φλεγμονή αυξάνεται με τη ζέστη.

Τι να κάνετε: Αν λοιπόν ο πόνος στη κοιλιά είναι σύμπτωμα σκωληκοειδίτιδας ξεχάστε τα γιατροσόφια και επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Αν η σκωληκοειδίτιδα είναι οξεία η χρόνια τότε η οριστική αντιμετώπιση της γίνεται με χειρουργική αφαίρεση της με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης.

5. Σόδα κατά…δυσπεψίας

Η σόδα μπορεί να καταπραΰνει για μικρό χρονικό διάστημα τη δυσπεψία αλλά δεν είναι και ότι το καλύτερο για την ορθή αντιμετώπιση της. Η σόδα μπορεί να σας προκαλέσει φούσκωμα και να επιδεινώσει τις ενοχλήσεις.

Τι να κάνετε: Μειώστε το κάπνισμα αν είστε καπνιστής, αποφύγετε τα αναψυκτικά, τον καφέ και το αλκοόλ. Τέλος μπορείτε να πάρετε αντιόξινα φάρμακα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψη σας και ότι θέλετε χωρίς ύβρεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

facebook